Och jag som är så oteknisk som det går att vara, förstår inte alls vad detta innebär

2010-03-31 | 00:01:17
Efter veckor utan min älskade mobil, eller okej, det har inte gått den minsta nöd på mig men ändå. Efter veckor utan min mobil, hittade jag äntligen PUK-koden! Mobilen låstes upp och allt som hänt var historia. Ha, ha, ha! Där fick jag! Inte skulle det vara så lätt eller? Nu är SIM:et eller vad man kan kalla det inaktiverat och jag som trodde jag äntligen kunde göra av med lite "gratis-sms" jag sitter och betalar för varje månad, hade fel. Och jag som är så oteknisk som det går att vara, förstår inte allas vad detta innebär.

Börjar känna mig som en människa igen

2010-03-29 | 19:11:20
Börjar sakta men säkert känna mig som en människa igen! Har lyckats få i mig en skorpa och ett par glas med cola vilket gav mig lite mer energi, en sak jag alltid undrat är, varför man ska dricka cola när man är magsjuk?

Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig

2010-03-28 | 15:13:12
Vad var det jag sa? Eller ja, det kanske var på facebook men som jag tippade skulle vi vara 5/5 med magsjuka i familjen innan dagen var slut, vem hade rätt? Småslumrade till "Vem Vet Mest", vaknade och mådde tokilla. Blundade och höll för öronen (något jag gör när jag är rädd) och vips så var det över, min rädsla finns fortfarande men jag har insett att det är inte farligt.

Nu ska jag bara vila och ta det lungt, sköt om er där ute!♥

Jag som är flygrädd

2010-03-28 | 00:26:12
Jag som är flygrädd gjorde ett stort misstag i att börja titta på filmen Final Destenation som som började på tv3 för inte så länge sedan. Ja, jag kan väl helt enkelt säga att detta var ingen film för mig eller alla andra flyrädda där ute!



Handsprit och vitpepparkorn

2010-03-27 | 14:56:16
Jag har bestämt mig för att leva i karantän till och med Måndag. Handsprit och vitpepparkorn är min bästa vän.
Lillebror är pigg och vill kramas, jag håller mig på 5 meters avstånd, MINST!

Ha en bra Lördag!♥

När jag har tråkigt, gör jag precis som nästan 2000 andra personer

2010-03-27 | 00:35:01
Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Sånt här får jag panik utav

2010-03-26 | 23:25:38
Lillebror kaskadkräks ner hela vardagsrummet och frågar vad hans fina maginnehåll är, utan att bry sig något mer.
Jag sitter nere i mitt rum och knapprar vitpepparkorn som om jorden var på väg att gå under.

Just ja, har jag berättat att ordet vinterkräksjukan/magsjuka ger mig PANIK?!

En okej dag

2010-03-25 | 23:09:45
Det blir få och korta inlägg, allt jag orkar. Har varit lite för mycket i lite för många dagar.
Allt har väl varit okej idag, var in till stan, vilket skulle bli en "snabbis", detta slutade i 4 timmar på kupolen...Lillasyster var dock glad och hittade både det ena och det andra, även jag, bland annat ett par byxor och en tunika från Cubus som får bli till sommaren, lite för "sommriga" plagg om man kan kalla det de, för att ha på vintern.

Ja, vad ska jag mer säga? Jo Jenny, om du läser, min mejl krånglar något otroligt, jag kan inte skicka men dock läsa, och min mobil...ja det är en historia för sig men kortfattat kan jag ju säga, den är låst! Men du, vill bara söga att jag tänker på dig och om du har lust att träffas någon dag framöver då det passar dig :)♥

Godnatt!

Han är som ett litet barn

2010-03-25 | 00:44:46

Evert, han är som ett litet barn. Dock är han ju inte männsklig, han är en kanin, men ändå. Den här Evert, som är en utav mina ögonstenar har totalt vägrat allt som har mer grönsaker och frukt att göra. Allt som dög för honom har varit det svindyra fodret som funnits på djuraffären. Men så ikväll, halv tolv, skedde ett mirakel! Han åt en morot och jag var som en stolt liten mamma, min älskade Evert, han åt grönsaker!



Jag har för att göra saken lite bättre, fått så j*pip* ont i ryggen, mamma skrattar och berättar att det är så ryggskott kommer, pang på rödbetan bara. Jag sover i fåtöljen och gråter i tystnad.




1995-03-24 ¤ 2010-03-24

2010-03-24 | 00:49:32
För 15 år sedan föddes min lillasyster, min fina lillasyster.
Det finns dagar då, eller ja de flesta dagar då vi bara skriker på varandra, men ibland finns de där dagarna då vi är hur goa som helst mot varandra. Idag fyller hon 15, hon är stor nu. Hon är inte den lilla tjejen på lågstadiet längre, nu går hon i 8:an och ska börja köra moppe.

Älskar dig syster och jag hoppas du får en underbar dag♥

Nu säger alla Grattis, eller hur?^^

It´s only the truth

2010-03-23 | 01:54:59

Jag är så trött. Så svag. Reser mig upp för att sekunden senare falla. Orkar inte mera.


2005-03-21 ¤ 2010-03-21

2010-03-21 | 13:26:19

Idag fyller världens bästa lillebror 5 år, min ögonsten, mitt allt♥

Jag älskar dig Anton♥

 


Det bakas för fullt

2010-03-20 | 13:44:38

Kan inte fatta att han fyller 5 år imorgon, känns som allt är overkligt, att dessa 5 år inte existerat. Det bakas för fullt här hemma, eller ja, jag bakar för fullt. Hallonmuffins med cocos, beskvier, småkakor och tvåningstårta. Vädret är perfekt idag men någon promenad blir det inte, knäna tar emot, klick klick säger det när jag går...

Ha en bra Lördag♥


Allting är någonting

2010-03-19 | 15:05:17
Blev ingen långpromenad idag men 3-3,5 km blev det nog, något mer orkade inte knäna med.

Lillebror satt i vagnen och rabblade upp allt han önskade sig nu när han fyller hela 5 år på söndag, det är sjukt vad tiden går fort! Om någon timme ska vi in till stan och handla det sista presenterna, jag och Lillasyster vet vad vi ska köpa, men har inte gjort det ännu så idag ska det bli av, och han har de mest vildaste fantasierna om vad han kommer få på söndag, när min vackraste lillprins blir 5 år!♥


När man tittar ut och möts av alla snö, undrar man var fan man är påväg

2010-03-19 | 12:51:48
Jag antar att jag inte är den enda som tröttnat på snö, slask och is nu. Grått väder och iskalla vindar. Jag vill ha vår och sommar! Som om man inte mådde dåligt nog så sänks den där lilla gnuttan av hopp av allt som finns omkring en, för nog är det ett bra deppigt väder? Samtidgt, våren är påväg, det är ju därför det slaskar och isar och gudarna vet vad men det tar för lång tid i min lilla värld ^^

Dock är det bara är 75 dagar kvar innan jag, K och lillasyster lämnar landet gör saken lite bättre, ska bli skönt med en annan kultur och annat ställe igen.

Nej nu ska jag sluta med min klagosång, och göra någon nytta. Kura upp mig i sängen och titta på film, inte för det är någon nytta, men alla behöver vi dagar i sängen.

Ha det bra♥

Måste hålla mig uppe lite till

2010-03-18 | 21:48:40

Fastän ögonlocken är tunga som bly och hjärnan inte riktigt hänger med måste jag hålla mig uppe lite till annars kommer jag somna och vakna om ett par timmar och vara klarvaken. Här är det full rulle, en superpigg Lillebror, en syster med kompis som spelar musik på hög volym, ni vet sån där "dunkiledunk-dunk-dunk-dunk-dunkiledunk".

Mamma har gjort annanspaj på begärn av J så jadu...ska man eller ska man inte? Lutar åt att det blir en liiiten tugga med lite vaniljglass. För imorgon, imorgon börjar jag, vilket jag räknat med i veckor nu.

Godnatt♥


Äntligen hemma

2010-03-18 | 18:48:20
Även idag tog jag mig ur detta hus och ut på äventyr. Eller ja, om man kan kalla sitta i en bil, in och ut på DHL/Coop/Djurmagastinet så ja, då var jag på ävnetyr.

Finns inte så mycket mer att säga, idag är en dålig dag. Ska nog lägga mig tidigt, somna till lite Salem och hoppas det känns lite bättre imorgon.

Godnatt♥

Nästan 13 timmar

2010-03-18 | 12:49:43
Snacka om att jag var trött igår. Lyckades hålla mig vaken genom Grey´s Anatomy, men hoppade direkt i säng med Salem i lurarna och somnade på ett klick. Vaknade halv tolv(!) och hade kunnat sova bra många timmar till, men det var så sjukt att sova ut!

Idag ska det städas här hemma, vädret är inte det bästa så en långpromenad skippar vi nog idag, om inte Lillebror har lust att följa med ut och åka vagn. Mina knän skriker nog hallelujha moment, jag måste börja hos sjukgymnasten snart för det här håller inte längre. Därför är det så himmla skönt att de nya sängarna kommit där jag kan höja själva nederdelen på sängen så jag kommer upp med benen eller ja, från knäna och neråt vilket är en räddning!

Nu ska jag ta och göra någon nytta här hemma, ha en underbar Torsdag!

Och du L, du vet väl att jag alltid finns här för dig, tveka aldrig, du betydermycket

Jag är trött

2010-03-17 | 20:56:12
Godnatt♥

Ska du skrika idag också?

2010-03-17 | 15:20:31

Ska hoppa in i duchen och snabbt iväg för att ta min andra dos av vaccinet Gardasil. Idag finns det inga tvivel om att jag ska ta den först. Vad ska man säga, Lillasyster och smärta är liksom inte en ekvation som går ihop. Visst den känns det gör den, ja den gör ont men, det blir ju inte bättre av att skrika ^^

Men det tycker Lillasyster. Första dosen vi fick, då skrek hon så högt att en annan distriksköterska öppnade dörren från ett annat rum och frågade om det hade hänt något. Så ja, idag tar jag den först!

Sen ska vi hem till Morbror och N så Lillebror får säga hej, och jag får träffa C och stilla mitt beroende♥



Just sådär, på rygg älskade C att ligga på kvällarna i ens knä, precis som en liten bebis♥


Äntligen min egen dator!

2010-03-17 | 15:02:46
Efter att jag bott hos Morbror i 2 veckor och då använt hans dator var det skönt att få tillbaka min. Han har verkligen en superdator men samtidigt, min dator är min dator och den är bäst!

Dock har den varit på lagning i ett par veckor så inga bilder, filmer, musik och liknande finns kvar, dock är allt sparat på en extern hårddisk så helt borta är det i alla fall inte. Men det bästa är ju nu att jag kan ladda alla bilder jag tagit med min Nikon D5000 utan sladd, ja jag är en slarvmaja och vet inte var den är.

Och nu har de kommit hem, Morbror och N. Jag har flyttat ur huset och jag har redan abstinens från Chillie, min lilla älskling!♥


Jag kommer sakna det här

2010-03-17 | 03:08:26
Jag kommer sakna chillies spinnande, vårat morgonmys. Jag kommer sakna våra kelstunder och allt lekandet på golvet. Kommer sakna att få hennes rivsår på armarna efter en timme med massa bus. Jag kommer sakna att ge henne mat som får mig att vilja kräkas. Eller att städa sandlådan, fyf*n. Men jag kommer sakna henne, jag kommer sakna livet som "kattägare", trots rinnande och kliande ögon, för att...hon är min lilla älskling.

Älskade, vackraste Chillie♥

Dags att städa?

2010-03-16 | 19:16:02
Blev att jag följe med Lillasyster och Mamma till stan idag en liten snabbis. Har blivit duktigare på att visa mig ute, vilket var en "läxa" från hjärnskrynklaren men det är fortfarande lika ångestfyllt.

Nu spelas i alla fall Salem på hög volym, Lillasyster, jag och Lillebror städar ur huset från våra grejjor. Till och med våtdammar och torkar golven, är vi inte duktiga? ^^
Huset doftar av rentvättat tack vare Yankee Candle och Aajax skurtvättmedel, nu är det bara ägarna som saknas, och dom kommer imorgon bitte!♥

Dags att fortsätta nu!

Jag lyckades!

2010-03-16 | 11:56:45

God Morgon?

Igår efter att L gått hem vid nio-tiden hoppade jag direkt i säng och sov till ungefär 10 idag, låg och drog mig till 11 och nu är jag pigg som en lärka...typ. Tillräckligt att ta tag i allt som måste göras för imorgon flyttar jag hem igen tråkigt nog! Har verkligen trivts att bo här i 2½ vecka, dock saknar man den sociala stimulansen man har runt sig var dag men man överlever, det var skönt att bara få ro sig själv :-)

Dock längtar jag otroligt mycket att få lägga mig i min nya säng som kom förra veckan, men så klart lossnade ju motorn under den på en gång så idag ska de komma och fixa den, vi hade ju inte ens hunnit provligga i sängen innan den brakade ihop.

Chillie ligger och sover i fönstret med massa sol och jag ska gå ner och börja städa.

Tack Linnea, du är en vän av rent guld, precis som du Lina


Så trött så trött

2010-03-15 | 21:10:08
Nu har jag snart varit vaken i 40 timmar, allt för att vända tillbaka dygnet! Vackraste, bästa, underbaraste Linnea har just gått hem efter både eftermiddagsfika och middag här, gud vad jag har saknat denna människa!♥

Nu ska jag och iPoden krypa ner i sängen, med Salem på reapet!

Godnatt♥

Mina mest välspenderande pengar

2010-03-15 | 13:28:42

149 kronor. 149 kronor som jag la ut på Salems skiva förra veckan måste vara mina mest välspenderande pengar på sistonde. En skiva fylld med så mycket, ja jag vet inte vad jag ska säga, en skiva fylld med så otroligt mycket omsorg och känslor! Den är suverän och många av låtarna fastnar direkt! Personligen har jag 3 favoriter som Salem gjort. Det är låten Austronaut från skivan med samma namn som släpptes förra året (2009) och sen har vi ju självklart Keep on Walking, en låt som jag kan känna igen mig mycket i, eller ja, myckt jag kan relatera till. Finns just en "vers" som tilltalar mig väldigt mycket, eller ja skulle beskriva mina känslor väldigt väl:

"Been down this lane so many times before
 And i have told my self I won´t do it no more
 Now I´m back on the same road again"

Men den 3:e låten som får mitt hjärta att dunka lite hårdare är ju hans Part of It från det nya albumet Ignore this. Denna finns dock inte ute på youtube eller liknande så jag kunde tyvär i lägga upp en liten snutt från den men jag kan bara säga att ja, den äger, har ni inte skivan och är precis som jag omättlig på Salems musik, köp den för guds skull, ni kommer inte ångra er♥


Men hur ska du ha det Sa-ade?

2010-03-15 | 09:21:59
Det har ju varit många om och men angående Eric Saade´s uttalande om idol. Men hur tyckte han då, det har ju trots allt kommit fram att han själv i egen hög persson ansökt eller vad man nu säger, till Idol, detta ser ni här!

Men lyssnar man på Knappen & Hakim på NRJ, när han gästade dem så säger han, jag citerar:

" Det viktiga är att an har gått sin egen väg, trappsteg för trappsteg, inte varit med i något program liksom, som många idag. Det känns skönt att man gått den gammla vägen liksom"

" Har du sökt till något sånt där Idol eller Talang eller nått sånt?"

" Nej jag skulle aldrig vara med i Idol, jag känner väl att det inte är min grej"

Detta skriver jag inte för att höja fingret och säga vad som är rätt och fel, så ni inte uppfattar det fel!

Eric Sa-ade, hur vill du ha det?

Ett sista desperat försök

2010-03-15 | 09:03:30
Idag eller ja inatt har jag gjort ett sista desperat försök att vända tillbaka dygner, kommer nog gå bättre än förra gången efterssom Linnéa kommer hit just när man får sin svacka, och är jag ordentligt sysselsatt så ska det nog gå super!:)

C och jag har lyssnat på Salem hela natten lång, hon vid högtalarna så jag antar att det är ett godkännande^^
Ska snart gå hem en sväng och baka lite så jag har något att bjuda Linnéa på när hon kommer, måste ändå förbi affären och köpa hem kattmat. Att jag sen typ fått en ögoninflammation i höger öga gör ju saken såååå mycket bättre!:D

God Morgon!♥

Dagen efter

2010-03-14 | 22:02:21

Snart är det precis 1 dygn sedan Anna Bergendahl korades som vinnare i Melodifestvialen. Ja jag vet att det är ett evigt tjatande om detta men ja, sån är jag. Vissa gillar fotboll, andra gillar hästar...jag gillar musik och i synerhet Melodifestialen, så är det bara! En sån där barnslig barndoms dröm hade ju fått att vara på plats i Oslo under självaste finalen! Men, jag får nöja mig med tv-soffan i år^^

Blav varken promenad eller någonting annat som jag skulle gjort idag. Vaknade halv tre, jag vet att det är hemskt, men det kändes otroligt skönt att få sova ut! Lillebror sov ju här och efterssom jag inte kunde somna igår när jag stängt av datorn gick jag ner till soffan och somnade bums. Dock vaknade A upp efter en halvtimme och satt panikslagen och grät under täcket när jag vaknade av hans skrik. Det dåliga samvetet sitter fortfarande kvar men han verkar ha förlåtit mig^^

Nu ligger Chillie i knäet och sover och jag ska fortsätta med mitt majhong spelande och spela sönder morbrors nya högtalare med Salem =)

God Natt♥


Finaste Linnéa

2010-03-14 | 21:43:05
Imorgon kommer finaste Linnéa hit.
Jag längtar♥

Dags att sova

2010-03-14 | 05:19:12
Jag vet att jag borde lagt mig för evigheter sedan, nu är det ju för fasiken morgon, men har suttit och spelat på datorn och lyssnat på favoritlåten, svårt att gissa vilken va, och tiden med andra ord flög iväg. 97 gånger har jag spelat den på rad...97 gånger, som man multiplicerar med 3 minuter är 291 minuter av Salem Al Fakir...om jag borde söka hjälp? Nej tror ni det?!

Men nu lockar i alla fall sängen för några timmars sömn och förhoppningsvis blir det en lång promenad imorgon om vädret är bra!

Godnatt/morgon♥


När besvikelsen sköljer över

2010-03-14 | 00:21:02
Sitter på Aftonbladet och läser folks kommentarer om vinnaren Anna Bergendahl, antingen hatar dom henne, eller så älskar dom henne. Inga större fel på henne, men Salem, den mannen slår mitt hjärta för. Så när mannen fick 88 poängaren och man insåg att han inte vann så sköljde besvikelsen över en som en kallducsh.

Men låten finns kvar och den kommer spelas flitigt, och Anna gjorde det bra, så vi får vara glada för hennes skull :-) Sen är ju frågan hur bra detta kommer gå utomlands.

Nu ska jag och Lillebror lägga oss, aningen sent och läsa sagor.

God Natt♥

Dn Kultur

2010-03-13 | 17:30:24
DN Kultur säger att Darin är farlig ikväll. Ska detta bli mitt sista år med melodifestivalen? Okej, det säger man väl varje år nästan men ändå så sitter man här^^ Men det var som Amanda sa, hellre Darin än Eric. Jo han må vara söt men sjunger han någonting mer än Manboy i 3 minuter?

Vem som går hem som segrar ikväll återstår att se, nu håller vi tummarna för våra favoriter! ♥

God Morgon Lördag

2010-03-13 | 07:45:19

Solen skiner. Det luktar vår. Det är final i melodifestivalen ikväll. Det blir nog en bra lördag.

Lillebror har sovit här inatt och snart väntar en promenad och mysig frukost på vårat lilla bageri i denna minimala by. Dock måste man ju väcka lilleman först...viket inte är det lättaste!

God Morgon Lördag♥


Erik Sa-ade

2010-03-13 | 05:20:01

Så var det han uttalade sitt efternamn, nu slipper det bli fler livliga disskusioner hemma om hurvida han uttalar efternamnet sitt ;-)

Sitter och tittar på klipp från Vakna med The voice där han bland annat är med. Han "avslöjar" också att efter melodfestivalen kommer en akustisk verision av låten Manboy, det ni, det ser Josefine fram emot, då kanske jag fastnar för låten!

Kanske blir det som Måns Zelmerlöws låt Hope & Glory, som han tävlade med förra året, att den akustiska verisionen var rent ut sagt bättre..mm det återstår att se!

Vilken verision tyckte ni mest om? :-)




En sån där dröm ni vet

2010-03-13 | 00:28:47
Inatt drömde jag något riktigt riktigt läskigt. Så pass läskigt att jag vaknade av att jag grät. Nej jag blev inte jagad av en kallblodig mördare eller så nej nej...

Darin vann melodifestivalen. Det var min mardrömm det. Jag ber till högre makter att han inte vinner. Den låter bra på radio, visst men live? Bomullstoffsar tack!   Nej förlåt Darin, du är duktig...men du får I N T E vinna, då bojkottar jag melodifestivalen hädan efter, ett löfte till mig själv!

Godnatt♥

På lördag är det final!

2010-03-12 | 01:20:09
Nu är slutet på 5 veckor av ren njutning här! På lördag är det final. Sen blir det ju liksom grand-finale i maj, i Oslo! Självklart pratar vi om Melodifestivalen! Men, vilken ska vi skicka till Oslo då? Jag har ju mina förhoppningar...*Salem, Salem, Salem*^^ Mina förhoppningar är ju som tidigare skrivit Salem, annars skulle det vara kul om Ola gick vidare...mamma och jag diskuterade detta i bilen häromdagen...inte så stora fel på låten, hellre den än Erik Saade och hans Manboy.

Nej nu hoppas vi på Salem och skulle det inte gå vägen får jag väl be att det blir Ola då^^

God Natt♥

Till min syster

2010-03-11 | 21:01:10

Även om vi bråkar dagligen, älskar jag dig, bara så du vet♥

Nu ska jag titta på Lyxfällan, och dricka LOKA!


När allt inte går som man vill

2010-03-11 | 14:34:31
Imorse innan jag lämnade Lillebror på dagis hade jag skrivit ett lite längre inlägg. Men katten, hon bestämmer sig för att leka och kommmer åt någon *jäv...piP* knapp så allt försvann, jag belev sur och gick hem till mamma istället och har legat och sovit i de nya sängarna som kom igår!

Igår blev det inte alls mycket till bloggandet men om jag ska sammanfatta en lång dag kort...Var och beställde nya sängmöbler till mitt rum som snart blir färdigt. Sprang runt på kupolen även kallas kupan och tuntatutten som en jubelidiot, åkte hem och sov några timmat, vips så var klockan kväll och jag orkade inte laga mat. Ringde mamma som fick agera taxi, jag menar inte bara Lillasyster ska få dra nytta av den tjänsten eller, och plankade in mig här hemma på middag. Är det inte hemskt, man bor borta i två veckor och får lov att planka sig in på middag...
Lillebror envisades med att sova hemma oss mig, sagt och gjort. Väl hemma så får han för sig han väl hem. Ljuger ihop en liten historia om att pappa snart kommer, sjunger med min falska stämma, eller ja, jag sjöng inte ens, kom inte ihåg texterna...Lilleman somnade på 30 sekunder och det gjorde även jag!

Men det viktigaste av allt, självklart köpte jag Salem Al Fakirs skiva och den äger!

Jag diggar Paul Hauka!

2010-03-10 | 08:43:50

Paul Hauka tycker som jag. Salem al Fakir ska vinna melodifestivalen 2010.

Tvingar i mig frukost, mår fortfarande illa, kanske inte var hostmedicinen trots allt. Snart ska mamma och jag in till stan, kanske Salem´s nya skiva får följa med hem!


Man inser att man inte har något liv när man

2010-03-09 | 23:29:22

• Ställer alarmet på nio, vaknar nio efter ett par få timmars sömn, gråter liten skvätt och somnar om till ett.

• Vaknar ett, gråter en skvätt, tycker livet är piss, går upp för att hämta tidningen.

• Läser tidningen, detta tar närmare en timme efterssom man stannar upp ibland, får ångestkänslor, gråter en skvätt, och sen fortsätter man att läsa.

• Hämtar posten, sorterar posten, torkar bänkar som redan är torkade, diskar disk som redan är diska, sätter sig framför tv:n.

• Framför tv:n följer man en massa serier man inte borde, de är inte bra, det är därför de visas på eftermiddagen, gråter en skvätt när man inser hur patetiskt liv man har.

• Klockan bli sju och man inser att man inte ätit något på hela dagen, slänger snabbt ihop något men mår illa efter de första tuggorna, är inte hungrig.

• Gråter floder och ligger i fosterställning...

• ...gråter än mer...

• ...och än mer.

• Klockan är plötsligt midnatt och man somnar av ren utmattning.

• Vaknar klockan halv två till vinjetten av Mc Gaver (?) på 5:an, stänger av tv:n och ska bara titta på en sak vid datorn.

• En sak blir många saker och man hajjar inte till förrän det ljusnar ute, år och lägger sig, ställer klockan på nio och lovar att gå upp...

...sen börjar det om igen

Många tror man väljer att ha det så här. Men det gör man inte. Jag orkar inte. Jag vill ut och ta promenader, om än så bara på en kvart. Jag vill orka gå de där 800 metrarna och hämta Lillebror på dagis. Fysiskt orkar jag, min kropp skriker efter lite fysisk aktivitet. Men i huvudet, vill jag bara dra för gardinen och dra täcker över huvudet...Ibland undrar jag hur många liter tårar man har till godo, hur många dåliga dagar man får ha...

Älska mig som mest
När
jag förtjänar det som minst
Det
är då jag behöver det som mest"
              
                     ♥


Äntligen lite mat

2010-03-09 | 20:10:53
Min hosta börja försvinna någorlunda, tog inte ens eftermiddagsdosen nu ikväll, lite hosta kommer då men inget illamående så jag antar det berodde på det! Hela dagen igår mådde jag otroligt illa och även idag på förmiddagen så någon mat har inte gått ner, lite banan bara. Har inte velat börja på CB så länge jag äter hostmedicinen efterssom den innehåller sötningsmedel och annat som man inte ska ha i sig då. Men på torsdag funderar jag smått på att köra igång.

Så nu ska jag göra ett försök att få i mig lite mat, stuvade makaroner och korv står på schemat!

Ha en bra kväll!♥

Dagens I-landsproblem

2010-03-09 | 17:24:33
Igår töade det (säger man ens så?), det blev slask.
Inatt var det minus grader igen och slasket blev is.
Nu på eftermiddagen töar det.
Ute har jag en isbana med massa vatten.
På tork ett par blöta byxor.

Vågar man hoppas?

2010-03-09 | 13:03:13
Är det vår? Det är antagligen inte värt att hoppas på för mycket för då kommer det väl en kallfront eller någon sån skit och förstör. Men idag, idag är det vår, igår var det vår. Då är det dags att sätta igång och försöka skotta bort all snö som blev så kompakt packad när lillasyster bodde här och plocka ihop lite här inne, blev inte mycket gjort igår för fy vad jag mådde illa. Spyfärdig nonstop från morgon till kväll, lite morotsstavar vad var jag fick i mig.

Ha en underbar Tisdag♥

7 dagar kvar

What was it I said?

2010-03-08 | 19:43:00
Nu kommer säkert alla tycka jag är väldens sämsta människa med den minsta sympati man kan ha, men så är det inte.
 Det jag ville få ut med att skriva det här är känslan av att aldrig någon  lyssnar och litar på vad man säger, man känner sig...ja jag vet inte.

Nyss ringde min syster gråtandes och frågade om vi hade någon diklofenak hemma efterssom hon nu fått sådana kramper i gallan troligtvis. Och tro mig, jag tycker synd om henna, har man haft gallproblem...då har man upplevt helvetet! Dessa probem fick hon även dagarna innan julafton. Vad berodde detta på? Jo hon som har väldigt känsliga gallgångar, har det varit konstaterat sen det att hon var liten och fick så ont i magen av en medicin, tog en dos av min hostmedicin för sin hosta. Redan då berättade jag att det var "jävligt onödigt" som jag sa efterssom att en av biverkningarna är just gallkramper, kanske inte den vanligaste, men det var en biverkning! Så hon tog inte något mer av hostmedicinen och har inte haft ont en enda gång sen dess.

Nu har hon fått tillbaka sin hosta. Mamma berättade L-syster också fått hostmedicinen Lepheton utskriven idag, precis som jag fick häromdagen. Redan då påpekade jag att det var den hon fick så otroligt ont i magen av i julas. Men nej det var det ju inte, den måste jag ju ha blandat ihop med någon annan. Jag var säker på min sak och fortsatte hävda det, det var just den medicinen, jag minns det så väl, och jag menar, om hon gått ont i magen av den en gång, varför ta den igen?

Men nej, ingen ville lyssna. Så hon tog den nu, och nu har hon ont i magen. Jag lider med henne, verkligen. Men samtidigt kan jag inte förstå vad som var så svårt att förstå tidigare? Det här är inte första gången något sådant här händer. Att ingen lyssnar. Nu pratar vi inom familjen. Och jag så trött så trött på att alltid få höra jag har fel, när det senare visar sig att jag har rätt. Det handlar inte om att jag inte kan ha fel, tvärtom, jag bryr mig inte för fem öre om jag skulle ha det. Men när jag är så säker på en sådan här sak, blir jag abra arg ledsen och besviken, jag vill bli tagen på allvar, för en gångs skull.

I want you so bad

2010-03-07 | 21:29:07
Status: Extrem huvudvärk och en pigg Lillebror

Godnatt♥

Nu vill jag att han kommer "hem"

2010-03-07 | 17:40:51
Efter att Lillebror åkt sov jag ett par timmar. Vaknade runt halv 3 sen har jag bara legat i soffan och tittat på TV och myst med katten. Helt slut är jag med andra ord! Men nu längtar jag efter att lilleman ska komma hem och hålla mig sällskap, och så mamma kan ta med lite mer ved, det är iskallt här "hemma"! :-)

Även idag

2010-03-07 | 11:35:17
Även imorse så valde Lillebror att vakna tidigt, lite för tidigt för min del! Ögonen slog han inte ihop förrän närmare 1 natt, hur han orkade hålla sig vaken förstår jag inte, men jag trodde då det skulle innebära lite sovmorgon för en annan, men ack så fel man kan ha! Han slog glatt upp ögonen mellan 8-9 och det var bara att stiga upp och se glad ut. Nu har han då kommit på att han vill åka hem och leka på sitt rum ett par timmar för att sen komma tillbaka på eftermiddagen, Thanks!

Hade tänkt plocka ihop lite och tvätta men ska jag palla med dagen så måste jag ta några timmars sömn!

Ha en FAB Söndag alla vackra♥


"Ska vi inte kvällsfika?"

2010-03-06 | 23:03:53
Proppmätt efter en relativt god middag, jag lyckades nästan med makaronerna, och en massa mys utbrister Anton: "Ska vi inte kvällsfika?" Sagt och gjort, jag har inget annat val, det bli mackor med fil och flingor. Jag försökte slippa undan men nej, det är ju därför han inte ätit något godis än, och ja, det stämmer faktiskt^^

Nu hör jag hur han tappade någonting i köket, dags att ge sig av och se vad Lilleman hittat på nu, men en kopp varmt hallonthé blir nog perfekt, jag fryser!♥

Andra chansen

2010-03-06 | 22:15:21

Ja, det blev Jessica och Pernilla som gick till finalen i melodifestivalen, efter andra chansen som ägde rum ikväll. Kan inte säga att det var helt otippat, dock hade jag hoppats på att få se några andra istället, men men man kan faktiskt inte alltid få som man vill och likväl som jag gillade Neo och Orsa´s spelmän, gillade folk istället Jessica och Pernilla, det finns inget man kan göra åt det och inget man kan gräva ner sin själ i^^

Mina favoriter genom hela tävlingen har varit dessa, speciellt de två sista så ni kan ju gissa
vem jag hejar på i finalen!:D

Timoteij - Kom



Kalle Morelus & Orsas spelmän - Underbart



Lovestoend - Thursdays♥


Salem al Fakir - Keep on Walking♥



Nu ska jag lägga ner datorn och ägna mig helt åt Anton ♥


På Lillebrors bergäran

2010-03-06 | 20:19:18

Ikväll ska det bli MYS på LIllebrors begäran. Vi har hyrt film - På Äventyr med Dino, köpt hem morötter med dipp, och en hel del godis, ungen tror han  kommer få i sig allt, själv står jag över ikväll, är inte alls sugen...eller jo, någon polkagris kanske slinker ner^^

Mysfaktorn är i alla fall hög. TV:n på hög volym medan vi står i köket och lagar stuvade makaroner med korv - även det på Lillebrors begäran, brasan är tänd och även massa sterainljus!

Detta, det är kvalitetstid det!

Så vilka tror ni går vidare från andra chansen ikväll då?


Det går inte ihop

2010-03-06 | 13:48:50
Jag somnade halv sex imorse.
Lillebror vaknade klockan nio.

Någon mer än jag som ska göra tidig kväll, ikväll?^^

Lillebror sover över

2010-03-05 | 23:20:16
Jag börjar bli gammal. Jag orkar fan inte ens vara vaken från 1 på förmiddagen till 10 på kvällen utan att gång på gång småslummra och vakna till när Lillebror puffar på mig^^ Eller så kan det bero på hostmedicinen och värmen från kaminen.

Strunt samma, för saken är den att jag har världens bästa lillebror bredvid mig. Vi tittar på Upp, dricker lite Cola (inte ens det håller mig vaken längre xD) och äter äppelklyftor och vindruvor! Nu är snart filmen slut och vi ska (äntligen) sova i en riktig säng.

God Natt♥

Lite Tunisien vibbar

2010-03-05 | 21:20:35
Nyss, när Mathias från EMD dansade en bachata som det så fint heter, med sin partner Cecilia på Let´s dance så rös jag. Ja de gjorde dansen jättebra, inga fel på den men musiken! Åhh musiken, it´s bring me back to Tunisia. Varje kväll, eller ja så gott som varje kväll spelades denna låt och vi har länge försökt ta reda på vad den heter men inte lyckats, men nu, nu vet jag. Lyssna och njut!♥



Vilket påminner mig om det bara är ungefär 3 månader kvar tills jag åker med K och Lillasyster, to my heaven on earth


Här städas det för fulla muggar!

2010-03-05 | 15:18:54

Ja vad ska man säga. Lillasyster och hennes kompis som sovit här de tidigare veckorna har ju inte varit några höjdare på att städa om jag får vara ärlig. Så nu städas det, det skuras, det damsugs och hostas. Snart är jag klar med köket i alla fall, sen är det ju bara alla andra rum kvar...



Orolig natt

2010-03-05 | 13:02:14
Ja igår vart det ett litet "uppehåll" från bloggandet, orkade helt enkelt inte. Var till läkaren, samma som de senaste gångerna, fick blåsa lite och han skrev ut hostmedicin samt mer astmaspray, vilket kändes skön! Redan då var jag nog slut och att jag på det sedan tog medicinen gjorde inte saken bättre, mamma, Lillasyster och Lillebror var här och åt och jag så gott som bokstavligt talat körde ut dem, jag var ju så trött så trött!

Direkt de hade gått vände det ju dock. Chillie ville leka, jag skulle bara titta några saker på datorn och tänkte att det var lika bra att vänta tills klockan var halv två så fick jag ta den sista dosen med medicin och så slapp jag vakna något inatt.

Somnade runt två gjorde jag, Chillie likaså bredvid mig med huvudet på min armen, precis som en liten människa istället för en liten kattunge. Dock har jag drömt och drömt och drömt hela natten. Mycket om den gången jag opererades, troligtvis kom tankarna efterssom vi kom att tala om den vid middagsbordet (jag vet, fina samtalsämnen vi har i familjen^^)

Dock var ju inte operationen jag drömde om en "drömliknande" sekvens utan mer, en mardröm. Ja ush i alla fall, glad att jag har gjort det och aldrig med kommer behöva göra densamma, dock ska jag ju operera bort halsmandlarna snart om det inte vore för det puckot som tog ur mig ur listan, när mamma min sa att jag bara inte var riktigt redo i september, då jag nyss hade blivit sjukskriven och jag trodde min värld skulle rasa samman. :@

Nej nu ska jag inte tråka ut er här, ha en underbar Fredag!♥

Ush vad man blir arg

2010-03-04 | 00:48:59
Linda, som är så duktig ¨på att blanda humor med allvar var med om en sak näe hon handlade på "sitt" ICA idag, en sak som får de flesta att blir förbannade, så även jag. Läs om det här!

Can´t you just go awày?

2010-03-03 | 18:10:40
Hostar upp massa vackert brunt slem, är helt död känns det som! Imorgon blir det VC:n för 4:e gången den här vintern för den förbaskade hostan, förhoppningsvis får jag någon hostmedicin som åtminstonde låter mig sova!

Hon förstår så väl

2010-03-03 | 16:50:25
Gick hem lite tidigare åp eftermidadgen, orkade inte vara kvar hos Chilie. Behövde lite socialt sällskap och komma ifrån hennes vassa klor som rivit upp varenda cm på benet känns det som. Ledsen över att än en gång misslyckats med att börja på Cb behövde jag tröst. Vill så gärna komma igång, men det går inte riktigt som jag vill. Efter operationen för snart 2 år sedan får jag med jämna mellanrum sådana smärtior i övermagen att jag inte vet var jag ska ta vägen. De kommer oftare om jag inte äter med jämna mellanrum, och idag gjorde de även det. Hemma blev det bråk mellan mig och Lillasyster och allt brast. Jag orkar inte mera nu. Mamma skjutsade upp mig, bad om att få åka "hem". Hon erbjöd sig att följa med in men det är ingen idé, då uppstår bara mer bråk.
Den första som möter mig är Chilie, som genast börjar leka med sjalen min, rivs lite till. Men ajg orkade inte, satt på hallgolvet och grät och grät, varifrån alla tårar kom vet jag inte, kroppen var som bly och jag fick riktig pánik, varför händer det här, jag vill inte mera.

Då kommer hon. Struntar i sjalen och kryper upp på bröstet. Slickar mig i ansiktet (jag vet, fräsht! xD) och spinner, ligger där lung och stilla, låter mig till och med klia henne bakom örat.

Hon förstår så väl, så väl vad jag behöver♥

It´s only you that can tell the truth

2010-03-03 | 14:18:09

Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva


Äntligen!

2010-03-03 | 13:53:40


Ja vilken underbara serie kan det vara som början klockan 21.00 på kanal5 ikäll tro? ^^


En ny dag men nya tag

2010-03-03 | 13:48:00
Får inte lägga mig ner. Jag vill resa mig. Jag vill bli den Josefine jag var, en glad tjej. Jag kräver inte att jag alltid ska vara glad, jag vill bli gladare då.

Orkar inte mycket mer nu. Längtar efter Lillebror, mycket!

Nu ska jag sova, tiden går fortast då...


Vad gör man...

2010-03-03 | 04:00:13
...när varje andetag gör så ont att man hoppas de upphör
...när ångesten tar överhand
...när klumpen i magen växer
...när man önskar var dag var sin sista
...när man inte länngre orkar
...när hoppet inte längre finns kvar?

Mammas födelsedag

2010-03-02 | 23:26:08

I år var det extra roligt att fira mamma då hon för en gångs skull önskade sig något! Så nu när hon äntligen önskade sig lite saker så passade vi på att fixa dem :-)
Dagen har varit bra med trevligt sällskap, och mycket skratt. Åt gjorde vi på Broken Dreams i Borlänge, otroligt god mat men ack så mätt man blev ;-)
Mamma fick idag en parfym som luktade otroligt gott från DKNY, dock så fick jag utslag över hela bröstet efter att ha provat lite så ja...Sedan kommer ett doftljus från Yankee Candle i doften Clean Cotton. Även en ljudbok, duk och ljusstakar fick hon och såklart blommor!

Grattis Mamma♥


Vi myser för fullt

2010-03-02 | 22:58:36

Proppmätt efter en underbar middag inne i stan med mamma, Lillebror och Lillasyster för att fira mammas födelsedag, sitter jag här med en underbar liten kattunge som just nu är så kelsjuk så kelsjuk så hon är bra avundsjuk på datorn och gör allt för att förstöra för mig :-P

Precis när jag slagit mig ner i soffan var hon liten väl busig och bet i sladdar osv, så då åkte hon ner på golvet, men kommer då ett par minuter senare, lägger sig på bröstet och riktigt myser :-) Hon är så otroligt söt då man går upp på övervåningen, då kommer hon som en raket, och stannar man i trappan i rädsla över att snubbla på henne, stannar hon sätter sig och tittar på en med sina vackra ögon!

USh, bävar redan inför dagen jag ska åka ifrån henne, och det är 2 veckor dit! xD Dock känner jag av astman mycket mer än hemma! Brukar ju känna av Evert men ingenting som nu, ush säger jag bara, riktigt jobbigt, men jag kan inte låta bli! ^^♥


Nu hoppas jag på det bästa

2010-03-02 | 14:47:27
Åhh fick för inte länge sedan lite nyheter som är underbara! Kan inte, eller ja vill inte berätta vad det är efterssom någonting kan gå "utanför" planerna men åhh så kul! Både mamma, jag och Lillasyster är glada och förväntansfulla, måtte allt gå vägen nu! ♥

Morgongos

2010-03-02 | 10:10:30
Kan ni tänka er, Josefine Gabrielsson är uppe före kl. 10?! Jajemensan, väcktes av en liten bedårande sak vid 9-tiden och en telefon som inte slutade ringa, det var väl därför jag egentligen vaknade men på bröstet hade jag en liten spinnande kattunge som var lite sällskapssjuk såhär på morgonen^^

Senare idag ska jag gå hem och vara där, mamma fyller ju trots allt år så ja, nog vill jag vara hemma då i alla fall  :-) Var in till stan igår så vi hittade så gott som allt hon önskat sig, första året hon verkligen önskar sig något annat än "snälla barn" och så vidare, haha. Vad det är tänker inte jag berätta än i alla fall då jag vet att hon kikar in här emellanåt^^

Nu ska jag dricka lite vatten, iskall Ramlösa Jordgubb & Lime, kan inte bli bättre och läsa den gripande boken När livet stannar, av Malin Sävstam som berättar om livet efter tsunamin i Thailand, julhelgen 2005.


Chillie och Jag, Jag och Chillie

2010-03-01 | 23:43:06
Chillie ligger och spinner i knäet och tittar hur mina fingrar rör sig snabbt över tangentbordet. Nu har jag "flyttat" in hos morbror. Känner inte alls för att blogga idag, kusinerna har åkt hem, det har varit en jobbig dag, är helt slut och hostig. Blir att försöka få något annat utskrivet nu om den inte ger med sig, orkar inte med många sömnlösa nätter till!

Helt onödigt inlägg men ja...
God Natt♥

1 Mars

2010-03-01 | 10:59:56

December, Januari, Februari - Vinter
Mars, April, Maj - Vår
Juni, Juli, Augusti - Sommar
September, Oktober, November - Höst

Men. som det ser ut nu lär vi väl inte få uppleva annat än snö de kommande veckorna! Första mars idag och snön bokstavligt talat vräker ner! Om ett par timmar åker kusinerna hem efter att ha avrit här i helgen, har avrit mycket lugnare och mer trevligt än tidigare gånger då barnen är rätt så...stökiga? Men söta!:-)

Dierkt de kommit iväg bär det väg in till stan för att handla skidor till Lillebror och födelsedagspresent åt mamma som bli "gammal" imorgon^^