32 frågor om året som gått

2009-12-30 | 21:27:57
Efterssom jag inte bloggat "mycket" under året så kör jag en lista som kanske kan summera mitt 2009 någorlunda


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade löften som jag inte höll av många anledningar.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej de blev de inte .
4. Dog någon som stod dig nära?
Tyvär så gjorde någon det.
5. Vilka länder besökte du? Jag besökte Tunisien två gånger.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Välmående och lycka om det är något man kan önska...
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Inga speciella datum, men många speciella händelser.
8. Vad var din största framgång 2009? Att acceptera mig själv att jag kan inte styra alllt som händer och sker och ibland är inte det jag som orsakat dessa "nederlag" såsom sjukskrivningen osv som jag tidigare ansett varit mitt fel.
9. Största misstaget? Inga stora misstag, men kanske några mindre. Jag väljer dock att inte se alla misstag som något dåligt utan som nya lärdomar.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Det viruset som jag går och drar på nu är väl det enda...
11. Bästa köpet? Mina älskningar Ralph och Evert
12. Vad spenderade du mest pengar på? Pocketböcker, korsordstidningar och Lillebror.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Tunisien resorna då jag fick vara omringad av de jag älskar mest.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Sarah Dawn Finers Moving on och Standing strong men även låtar från Tunisien såsom Horray Horray och Opa Opa
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare tyvär.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Levt mer i nuet.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Varit så trångsynt om man kan kalla det så.
18. Hur tillbringade du julen? Hemma med min familj.
19. Blev du kär i år? Kär och kär...förälskad kanske.
20. Favoritprogram på TV? Måste bli "Say yes to the Dress" sant "Jon and Kate plus 8".
21. Bästa boken du läste i år? Kataringa Mezettis Tarzans Tårar samt Sofia Åkerman´s Zebraflickan
22. Största musikaliska upptäckten? Lars Winnerbäck
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En träningscykel!.
25. Något du önskade dig men inte fick? Faktiskt inte, inte av något mentalt värde i alla fall
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Njöt för fulla drag!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mera sol och ork att kunna umgås med de finaste vännerna jag har turen att ha♥
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Varierat.
29. Vad fick dig att må bra? Fina vänner, fina familjen och mina 3 veckor på Afrikas Nordkust.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Hmm... Mest sugen på, va?
31. Vem saknade du? Det fanns någon...
32. De bästa nya människorna du träffade? Alla underbara jag hann träffa under mina ynka två veckor på Falu Fri.

När stormen lagt sig

2009-12-28 | 16:11:46

Hej vackra du♥

Julen är äntligen över om man får säga så. Jag älskar julen det har inte med det att göra men precis som med många andra saker älskar man det till en viss längd. De mest sköna dagarna enligt mig är dagarna efter självaste julafton då man verkligen slapnar av och bara tar det lungt.

Med bloggandet har jag legat på latsidan både på grund av att jag inte har haft tid men även att jag ännu inte är fri från den hemska hostan som invaderat mina lungor. Är rent ut sagt trött på den jävla skiten nu. När jag får mina värsta host"attacker" låter jag som min farmor som varit rökare i hellrans många år.

Julen har varit perfekt och jag hoppas snart komma igång med bloggandet igen.

 

Ha det underbart tills vi hörs igen!♥


Merry Christmas!

2009-12-24 | 07:58:55

Gröten står på spisen, allt fixas in i det sista, precis som det ska vara. GOD JUL ALLESAMMANS!♥






(bild från Google.se^^)


Ibland är inte viljan tillräckligt stark

2009-12-22 | 12:07:27

Verkar bli en sjuk jul i år sålänge inte mirakel sker.


Nu har jag bestämt mig!

2009-12-20 | 07:39:29
Ja inget sådär viktigt beslut. Eller jo, om jag vill palla julen! Jag är frisk, vi ignorerar hosta, feber och allmän förkylning, vi sopar allt under mattan och gömmer det där åtminstonde till 2010. I fredags var jag till läkaren och fick det lungnande beskedet att det inte var någon lunginflammation som jag gick och bar på, dock var det viktigt att "hosta upp slemet" (jag vet här är vi väldigt smakfulla!) annars kunde jag snart ha en sådan. Virus är det var jag går och bär på, en fin vän med namnet virus. Lite hostmedecin med några droppar morfin i skrevs ut och gjorde susen, eller ja huvudet blev väl lite på sne om man säger så då, men om det hjälper hostan...det vette fan.

Som jag i ett tidigare skrev i ett inlägg skyller jag på svin-sprutan jag tog för en och en halv vecka sedan, och jag tror jag gör det med all rätt! Mötte vi inte en av mammas bekanta som tog sprutan samma dag  som oss, som blev iväg skickad till Falun (stora sjukan) med "befarad" lungsäcksinflammation, thank god jag bara "fick" ett virus.

Jag skyller på sprutan och allt känns himmla mycket bättre när man får klaga av sig lite^^♥

Jag skyller på sprutan

2009-12-16 | 05:59:28
Min röst låter värre än den värsta kråkans och mina lungor håller jag på att hosta ut, bokstavligt talat. Jag skyller på sprutan. Cocillana (stavning?) var min räddning tills det blev ett besök på Borlänges "akut" istället för den avtalade tiden på BUP. Tog en mini-dos av denna morfin betingande hostmedicin och vi gav oss av, jag i hopp om att rösten skulle hålla. Nån kilometer från mottagningen kom den så välbekanta smärtan. Jouringång och lite piller och problemet var löst. Fick Mollipect utskrivet, vilket bara är *****. Okej, för vissa kanske dne funkar men inte här heller.

Somnade vid 23-tiden och är nu vaken. Ögonlocken är tunga, ovanligt tunga och bröstkorgen gör ont. Jag kan slå vad om att jag hostat sönder det ena efter det andra blodkärlet uppe i min stackars hjärna.

Nej nu ska jag sluta med mitt eviga klagande och titta på en av USA´s sämsta "realityserie" Avslöjad!

God morgon Måndag

2009-12-14 | 06:24:17

God morgon vackra du!

Måndag i dag och på schemat står vackraste Anton´s lucia på dagis. Han har gjort det klart och tydligt för mig att han ska vara tomte, han har sjungit "Sankta Lucia" med en tvist och påpekat hundratals gånger att jag inte får ta några som helst kort, inte ett enda! Men kommer jag lyckas? Nej skulle inte tro det! Dock skulle det bästa varit om jag hade en extern blixt till kameran, vilket jag inte har så det återstår att se hur kvalitén på bilderna blir.

Antagligen har jag en tid hos min kontakt på BUP (barn och ungdomspsykiatrin) klockan fyra på eftermiddagen men sen återstår det att se om man tog rätt tid eller om det egentligen är imorgon klockan fyra. Jaja det återstår att se och det påverkar mig knappast då sista veckan eller ja de sista veckorna varit väldigt jobbiga och vi har båda varit sjuka och så vidare.

Nu ska jag gå och väcka vackraste lillebror då han om ca en timme måste vara på dagis.

Ha en underbar måndag alla vackra♥


...

2009-12-14 | 06:04:25
Förra lördagen fick jag magsjuka som höll i sig ett par dagar. På torsdagen mådde jag lite bättre och tog vaccinet mot svininfluensan. På lördagen vaknade jag upp med en sjuhe*vet*s förkylning och idag har jag ingen röst kvar. Knarkande av hostmedicin och halstabletter verkar inte hjälpa men men, man ska inte klaga i onödan^^ Detta har dock varit anledningen till mitt extremt dåliga bloggande, då jag har haft några riktiga diskussioner jag skulle vilja veta er åsikt om:)


12 December!

2009-12-12 | 09:18:33

God Morgon alla vackra!

Har ni som jag vaknat upp till ett tunt snötäcke som gnistrar så vackert? Åhh nu får man en någorlunda känsla av julen som snart är här i alla fall!

Morgonen har spenderats med att baka lussekatter som jag gjorde alldeles själv för första gången, och de blev bra, kan ni tänka er.

Igår var jag med Lillasyster och Lillebror och handlade julklappar, dock han jag inte färdigt så funderar på att ta med Lillebror idag igen så vi kan gå förbi Maxi på hemvägen så han får träffa tomten, dock återstår det att se om vi överhuvudtaget kommer iväg, men det hoppas jag, har några få små saker till som ska fixas sen är jag färdig. Ush jag vill inte ens tänka på hur mycket pengar jag i år lagt på saker, materiela saker när det finns så mycket bättre det kan gå till, dock har julklapparna i år blivit rejäla och inget krims krams fastän det brukar vara det roligaste!

Ha en underbar Lördag, lördagen innan Lucia♥

 

Iställe för att använda ägg följde jag "orginalreceptet" men istället

för ett ägg använde jag mig av en burk Kesella, så mycket godare ♥


Nu är även jag vaccinerad mot svinen!

2009-12-12 | 00:53:16

Igår var det dags. Det var en nästintill skräckslagen Josefine som satte sig i stolen på vårdcentralen i Säter, höll sin grymt mycket modigare 4 åriga lillebror i handen och lät de stoppa in en vass nål i armen, spruta in okänd vätska och säga med ett leende "Nu är det klart!" Alla som känner mig vet att sprutor absolut inte är min käreste vän trots min dröm om att jobba inom vården. Saken med sprutorna är egentligen nålen i sig utan mer vetskapen att de sprutar in en för mig okänd vätska i min arm. Jag tvekade från första början att vaccinera mig men det är inte bara en själv man måste skydda utan även andra runt i kring oss som kanske inte har samma imunförsvar som vi friska, som kanske inte ens får ta detta vaccin, därefter jag gjorde mitt storfattade beslut att låta mig stickas.

Ont i armen på kvällen, inget farligt. Idag? En j*vla rodnad, en obehaglig förkyllning och en hals som knappt går att andas genom.

Jag rekomenderar varenda människa att ta detta vaccin :D

Mysig julklappshandling med älskade Mamma

2009-12-09 | 22:37:32
Idag vaknade jag sent. För sent, runt 3-tiden...på eftermiddagen! Det var bara hoppa in i duchen och åka in till Borlänge då vi skulle lämna in lite kort som blev tagna av en fotograf nere i Tunisien som släkt önskat sig i julklapp, och en del är faktiskt väldigt fina. Ja inte för jag jag tycker om att se mig själv på kort men det fanns ett som blev otroligt bra, det var på mig och Anton, eller ja, våra ansikten och man kan riktigt se att vi är syskon.

Sedan blev det lite shopping för min del. Fick lönen av pappa i förväg för att kunna handla klart det sista då jag funderar på att åka upp till Östersund nästa vilket skulle innebära att när jag kommit hem skulle jag ha kanske 2 dagar på mig att köpa allt som var kvar, vilket som skulle bli lite stressigt.

Medans vi väntade på att bion skulle öppna så jag kunde köpa ett presentkort till Anton så han kan få gå och se "Alvin och Gänget 2" på juldagen då han redan ska få multum med julklappar så kändes det som en bättre julklapp från min sida, om den blir populär eller inte återstår att se^^

Sedan hittade jag ju lite till mig själv som inte är alltför vanligt. Hade fått mina första rabatter på Lindex sen jag skaffade clubkortet så passade på att nyttja dessa, men jag blev helt förälskad i blusen jag köpte så den skulle fått följa med hem ändå, byxorna hade nog inte följt med om jag inte haft rabatten då jag har ett par exakt likadana i en storlek mindre som passar förutom att de är på tok förkorta!
¨







Mitt absolut bästa köp!

2009-12-09 | 01:17:36

Sammanlagt spenderade jag nästan 8 timmar på Ge-Kås för ett par helger sedan. Jag hittade mycket bra, men det bästa jag hittade var till mig själv, eller egentligen var det min 4 åriga Lillebror som hittade den. Han  frågade vad det var. Jag svarade, innan jag han koppla var det var för en bok som det nu handlar om hade han gjort det.

"Jag tycker du ska köpa den Josse" - älskade älskade Lillebror♥

Detta är för mig ren skönlittratur.
Alla avgudar Twilight, jag avgudar STORA BOKEN OM MÄNNISKOKROPPEN



Detta är för mig ren skönlittratur. Den är spännande, den har en handling

eller ja, det kan man ha delade åsikter om, men den är ju bara bäst!

Min för 70 spänn, tack vare älskade älskade Lillebror♥


Barn de säger då alltid sanningen!

2009-12-08 | 20:45:50
Jag och Lillebror Anton 4 år sitter vid matbordet. Lillasyster Mathilda 14 år (ja det är faktiskt 9 år och 363 dagar mellan dem) kommer in och hör att vi pratar om dagis. Jag har nyss förklarat för Anton att Han går fortfarande på samma dagis trots att han bytt avdelning. Konversionen blir följande:

Mathilda: På vilket dagis har du trivts bäst på då Anton?
Anton: Hmm jag vet inte
Jag: Du vet du går som jag sagt tidigare Anton på samma dagis, du har bara bytt avdelning
Anton: Nu vet jag, jag gillar det nya dagiset bäst
Jag: Men Anton hur många gånger ska jag behöva säga att...
Anton: Men du har rätt Josse, dagiset måste ju sitta ihop för fröknarna de går till Klövern för att kissa och bajsa...säger de i alla fall, de vågar inte kissa och bajsa på samma ställe som oss är det inte otroligt?


Jag älskar dig ANTON GABRIELSSON ♥

God Morgon Onsdag

2009-12-08 | 08:50:05
Hej alla vackra!

Josefine uppe klockan kvart i nio...det är något som inte stämmer här, en ekvation som inte går ihop. Antingen har jag fått fnatt och vaknat pigg och allert efter endast ett par timmars sömn eller så har jag inte sovit inatt överhuvudtaget...gissade ni på det senare hade ni rätt! Ska verkligen göra allt för att hålla mig vaken hela dagen nu så jag vänder rätt på dygnet.

Efterssom jag troligen hade magsjuka i helgen och var totalt utmattad sov jag ända till klockan kvart i fem igår eftermiddag, så ja, jag var ju inte precis trött vid tio tiden;)

Idag ska jag väl bara fortsätta mig tråkiga liv som sjukskriven, lite tårar, lite ångest, lite fasadbyggande, lite mer tårar...ja ungefär så, låter det inte roligt? För det är reaktioner man oftast möts av "är det inte skönt att bara vara hemma?".

Men  nej det är inte så skönt. Det finns en anledning varför man är hemma, varför man knappt orkar byta kläder på en vecka, varför man går hand i hand med ångesten, varför tårarna kommer när man som minst vill, eller varför det i kroppen finns en liten djävul som smider planer på att bygga upp en ännu hådare fasad.

Nu ska jag vara tyst med mitt är-övertrött-svammel och önska er alla en underbar Onsdag♥

Ta i trä

2009-12-08 | 03:38:16

På lördags kvällen satt jag och pratade med en vän på MSN och vi kom in på ämnet "Vinterkräksjukan", fint ämne eller hur^^

Söndagens status: Magsjuka

Dagen spenderades i soffan och var jag inte där då var jag på toaletten (inte fräscht, jag vet xD). Ett par glas vatten fick jag åtminstonde i mig och en halv macka, dock kom det upp lika fort som det åkte ner. Dagen till ära har dock var lite bättre, har fått behålla det vatten och saften jag fått i mig och lite mat. Dock är ju inte mat det första man vill äta men min mage var skrek efter mat och det enda jag kunde tänka mig att äta var en cecarsallad från Donken så när pappa slutade jobba klockan elva  på kvällen fick han åka och köpa mig en, så kvart i tolv satt jag där med min sallad, som inte smakade toppen men bra. Fick i mig halva och var så stolt, tills en halvtimme trekvart efteråt.

Efter jag opererade bort gallan efter jag fått gallsten förra året är jag extremt känslig när jag äter på tom mage. Dock hjälpte medicinen jag fått utskriven och "anfallet" la sig efter en halvtimme, tacka vetenskapen för Papavarin!


Andra Advent

2009-12-06 | 13:53:40
Bara två kvar sen är det jul(afton)! Dock symboliserar hela december jul för mig, av någon anledning, inte bara julafton. December verkar vara den tiden om året alla blir lite snällare mot varandra (läser man tidningarna får man dock en helt annan uppfattning).

Klockan är snart två och jag har så gott som nyss vaknat. Hade väldigt svårt att somna inatt/imorse även fast jag var väldigt trött. Har fått sovmedcin utskriven som gjorde att jag somnade ca en halvtimme efter jag tagit den men nej det var ingen hitt. Den hjälpte men gav en besk eftersmak i munnen som satt i och gjorde det omöjligt att dricka eller äta på ca 24 timmar, alltså fram till nästa tablett.

I juni 2008 gjorde jag en magnetkamera undersökning och fick då dricka någon besk vätska, detta är bra mycket värre med handen på hjärtat! Ska dock tillbaka imorgon så ska höra om de finns några andra alternativ för detta står jag inte ut med!

Ha en trevlig 2:a Advent alla vackra♥

MIKA till Sverige!

2009-12-06 | 02:59:52

I mars kommer den världskände artisten MIKA till Sverige för en endaste spelning och självklart måste jag dit!
Någon som för 350 kronor har lust att följa med?^^



Den 18 mars kommer den världskända artisten MIKA till
Stockholm, Globen för en enda spelning och självklart
måste jag vara där, någon som har lust att  hänga på?


Supreme Kitchen Machine

2009-12-05 | 22:39:04
Som många vet så älskar jag att baka. Är det något ställe jag trivs lite extra på är det i köket, i färd med att röra ihop någonting. Resultatet av detta brukar bli att det står fika här hemma som måste kastas på grund av att jag bakat en hel del som inte äts upp, dock inte för att de smakar illa (påstår det åtminstonde) utan att det finns ingen familj på 5 personer som skulle lyckas äta upp allt jag bakat innan det som sagt blir gammalt. Oftast bakar jag med min mammas nästan 25 år gammla "köksmaskin" den går men det är ja...klumpig vill jag påstå.

Högst upp på önskelista som tomten gärna får komma med är ju självklart en Supreme Kitchen Machine från OBH Nordica, är den inte vacker så säg?! ^^

Supreme Kitchen Machine

Supreme Kitchen Machine
från OBH Nordica, pris 2990 kr.


Julstämning!

2009-12-04 | 19:04:32

Anton på bästa humör. Skogaholms papparkaksdeg (nästa omgång blir egengjord), EMD´s Julskiva, Rocky Road i kylen...


Stämningen är på topp!♥


Skillnaden mellan mig och min syster!

2009-12-04 | 14:04:03





Jag lägger pengar på detta, vad jag kalla allmänbildning:








Lillasyster på vad hon anser är "viktigt"



When the Night comes falling

2009-12-03 | 19:11:04
Gud vad det har varit stressigt de två sista dagarna. Igår var det först möte hos BUP med läkaren där sovmedicin skrevs ut. Sedan blev det en tripp till Säter på en gång efter för att lämna av en julgrupp(blomma) hos skolan biblioeterska(?) där det blev lite snack med underbaraste Jenny!

I 120 knyck åkte vi till Falun mamma och jag och det var dags för min tandläkaundersökning och lagning av tanden! Som vanligt var min tandläare Fredrik underbar (ta det inte fel nu, han är gift,30 +!). Inga hål hade jag och tanden lagades på en kvart, otroligt skönt!

Sedan blev det lite snabbhandling och mat på donken, ja bantingen går jättebra!xD

Hem och hämta Anton. Klockan var nu kanske fem på eftermiddagen och då ska understykas att jag inte sovit en blund sedan klockan 1 på tisadagen, så jag hade alltså varit vaken i lite mer än 27 timmar när vi kom hem. Gick och la mig, sov till klockan 8 imorse.

Klockan 9 kom Jenny och hämtade mig och vi hade en trevlig frukost träff på "byns" bageri, jättetrevlig. Är det något jag saknar med Klockarskolan så måste det nog vara de så gott som dagliga mötena med Jenny, helt underbar person!

Efter detta var jag hem och sov en liten stund till (av misstag) och har sedan återigen ränt runt på bla Bamsegympa och nu ska det storhandlas.

Så de två sista dagarna har avrit innhållsrika men jobbiga och så många gånger jag tänkt att jag "bara" ska slänga in ett inlägg^^

Nu blir det storhandling på IcaMaxi tillsammans med alla andra som ska vara med på "klubbkvällen" xD

Ha det bra!♥

Den förbarmade tanden!

2009-12-02 | 08:14:23

På måndagskvällen var jag så duktig att jag lyckades bita av en del av den tand som sitter längst bak på underkäken vilket nu har resulterat i att jag måste göra ett besök hos min bästa vän Tandläkaren.

Men nej, tandläkaren och jag är inte bästa vänner trots att den tandläkare jag nu har är väldigt duktig, lugn och ja låter mig ta det i min takt. Även fast denna man är sådär duktig och lugn så tycker jag inte om honom bland alla läskiga apparater, stolen som får hela kroppen att ligga på spänn och det där ljuset från lampan som skulle kunna ge en hudcancer rakt på fläcken!

Jag har haft tandläkar-skräck länge! Detta beror nog till stordel på att varje gång det var dags för tandläkaren fick jag säga hej-hallå till ett nytt ansikte.

När jag sedan var elva år upptäckte man ett litet hål i den tand jag nu bitat av en del. Dock påstod inte dessa tandläkare/hygenister att det var ett litet hål utan nej, för att skräma upp den redan vettskrämda lilla flickan tryckte de i med att hålet var såååå stort och behövde lagas omgående om inte även rotfyllas!

Jag total vägrade.

Detta gjorde att en remiss till en tandläkarklinik i Falun kallad "Manheim" skickades och jag visste att köerna var långa. Efter nästan 2 år var de dags för mig att få komma dit på mitt första besök och jag var helt säker på att det nu var så illa att hela tanden skulle behövas ta bort.

Så möta jag den lugnaste och trevligaste tandläkare och tandhygenister jag någosin kunnat tänka mig. Som tog emot en med glädje och var posetiva men samtidigt lugna. När jag befann mig i denna undersökningssal var det jag som hade kontrollen.

En röntgen gjordes och det visade sig att hålet var minimalt, dock skulle det behöva lagas för att i framtiden inte orsaka några problem. Jag som varit rädd för sprutor fick de närmsta besöken endast prata, prova bedöva en bomulstuss själv och så det slutgiltiga själv bli bedövad. Dock var jag så trångsynt att jag inte ville genomföra allt emd borrandet när jag redan var bedövad vilket skulle sluta i att jag än en gång skulle behöva bli stucken.

Återigen tog det nästan ett halvår innan det var dags för nästa "möte" och min tandläkare trodde nu att jag bar skulle "orka" prata men så fel han hade.

Under detta halvår hade jag genomgått en rad av gallstensanfall, ett flertal stick, och insättningar av sånna där grejjsimåjser i armen ni vet som man får dropp ur, och en operation så detta såg jag nu som en bagatell.

Detta var ett och ett halvt år sedan. Så sitter jag här idag, men min 3/4 tand och har ett stort smajl på läpparna, jag ska ju trots allt träffa min bästa vän Tandläkaren!

Ha en underbar Onsdag gott folk♥


Helgens äventyr

2009-12-01 | 20:36:01

Ja ett äventyr har det minst sagt varit. Vi åkte redan klockan 5 på fredag morgonen mot Halmstad men var inte framme förrän klockan sju på kvällen. Anledningen att det tog sådan tid var dels för vi körde med ett väldigt tungt släp vilket gjorde att vi inte kunde köra i mer än 80/85 även om vi var på en 120 väg. Så stannade vi även till på i Ullared/Ge-Kås på nervägen då pappa behövde få ett par timmars sömn innan han skulle fortsätta ner mot Malmö.
Denna helg var en idiotisk helg att åka ner till Ge-Kås. Första helgen efter lön = maxat med folk!

Fredagen gav oss en snabb visit på varuhuset, och tanken var ju att vi skulle få många timmar mer på lördagen, trodde vi!

Lördagen började vi med att försova oss ca 4 timmar, men alla var så trötta! Och när vi väl kommer fram så är det den längsta kön jag någonsin sett, och då har vi ändå varit på Ge-Kås med jämna mellanrum i 10 års tid! Varuhuset var alltså så pass fullpackat att de inte kunde släppa in alla utan fick stänga till entrén och vänta tills X-antal lämnat varuhuset. I nästan 2 timmar stod jag, mamma min, Lillasyster och Lillebror i kö, idiotskt ja, men vi hade inget annat val då pappa endast släppt av oss för att sedan åka vidare. Väl inne hade vi runt 2 timmar på oss innan de skulle stänga så man fick skynda sig...eller ja skynda sig så gott som det gick! Överallt stod det kundvagnar och folk, överallt!

Lillebror hade jag ansvaret över då de skulle köpas julklappar till honom, och att ta sig fram var inte det lättaste precis. För att ta sig någonstans fick man bli lite kaxig, men det fanns ju de som blev lite "väl" kaxiga. Jag tycker visst man kan flytta en vagn om de ställt de mitt i vägen eller be snällt att de kan flytta på sig om de bara står stilla för att sms:a men när någon kör in i en bakifrån gång på gång för de vill komma fram när man själv står och väntar på att få komma ut i en gång...där går väl ändå gränsen.

Levande tog vi oss ut, ca 5000 kronor fattigare,  ca 14 kassar rikare och utsvultna!

Tillsammans avnjöt vi en middag på en närliggande resturang, där notan slutade på nästan 900 spänn...dock kan jag ju inte ljuga och säga att det inte var värt det^^


                                                     På Ge-Kås kan man bland annat få:



En tunika för 79 Kr



Lång skjort/tunika 99 kr



Millennium-triologen av Stieg Larsson i pocketformat 39 kr/st


Dock handlade jag mycket mycket mer men kan inte lägga upp allt då det mesta är julklappar till personer som jag vet tittar in här på bloggen med jämna mellanrum^^