Min syster hypokondriker

2009-07-28 | 20:58:28
Anton: Josefine, kom kom, Mathilda har gjort illa sig...
*springer för att se vad som har hänt*
Mathilda: Hjälp mig Josse, jag har gjort illa foten.
*tittar med ledsna ögon på mig*
*Hjälper henne, medans hon hoppar på ett ben*
Mathilda: Men vänta...
*Mathilda tar några steg*
Mathilda: Men det gjorde ju inte ont! *ler*
Josefine: ??
Mathilda:
Ja men jag trodde bara det, tack för hjälpen =

Ja mina syskon älskar jag ♥

Bland den bästa men ändå den mest jobbiga

2009-07-28 | 18:50:39
Den är 532 sidor lång. Den är skriven av Jostein Gaarder. Den är otroligt filosofisk bok. Självklart pratar jag om Sofies Värld.

Jag har läst 65 sidor. Jag tycker den är så otroligt unik, så bra! Men samtidigt är den jobbig. Inte på ett dåligt sätt. Frågor man tänkt på innan man läst boken förstoras bara. Varför är det så...

Sen kom det här stycket. Ja de flesta vet väl om att om du besöker en läkare och berättar för henne/honom om ditt problem får då inte läkaren föra detta vidare till någon annan, än kanske vid rådfrågning av en kollega osv. Ja, han får precis inte sitta vid middagsbordet hemma och berätta om hur du kommit till honom med ditt problem, och vad du heter och så vidare och så vidare. Detta kallas tystnadsplikt.

Läkare får heller inte skriva ut narkotika, det vill säga mediciner du inte behöver. Vilket många av oss tycker är självklara saker.

Men hur länge har den här "regeln existerat", hur många år har läkare fått rätta sig efter detta? Själv skulle jag tippa på ett par århunrande, max.  Och det har varit en fråga jag tänkt på förut och genom att bara ha läst dessa 65 sidor haar jag fått svaret, ur detta stycke:

" Hippokrates krävde av sina elever att de skull svära föjande ed:
Efter omdöme och förmåga skall jag föreskriva diet till nytta för de sjuka och skydda dem mot all skada och oförett- Jag skall icke ge någon gift, ens på begäran, eller råda någon frisk att använda detta; ej heller skall jag ge kvinna fosterföredrivande medel till inläggning. I renhet och god vandel vill jag tillbringa mitt liv och utöva min konst.
Stensitt skall jag förvisso icke göra utan överlåter det år dem som befattar sig därmed.
När jag går in i ett hus, är det för de sjukas vallfärd och jag skall avhålla mig från varje medveten orätt och särskilt från sexuellt umgänge med kvinna eller man, såväl fri som slav.
Vad jag under utövandet av mitt yrke och även utom yrket under umgänge med mina medmänniskor sett eller hört, och som kanske ej är lämpligt att spridas, skall jag förtiga såsom det aldrig sagts.
Om jag obrottsligt håller denna min ed, så må det förunnas mig att få njuta av livet och min konst, alltid ärad och aktad: Kränker jag den och blir menedare, må motsatsen bli mitt öde!"

Kanske bör det nämnas att Hippokrates levde för ca 2400 år sedan!



Lotta på Lisseberg

2009-07-27 | 20:32:59
Ligger på den utfällda tältsängen och tittar på den (förändrade!) yrvädret Linda Bengtzing, sån posetiv energi hon har, man blir alltid så glad när man ser vilken energiknippe hon är! =)

Pappa är snart hemma efter en tripp till Simirishamn med lite grejjor. Med sig hem har han dagens middag. Cecarsallad med grillad kyckling från MC (Mc Donalds) ^^

Har ingen aning om vad jag ska skriva om. Blondinbella är inte längre blond tex?^^

Eller ska jag berätta om hur tråkigt (!!) vädret är här nere? =D

Eller kanske jag bara ska låta er slippa de klagomålen!^^

En fråga med oväntat innehåll

2009-07-26 | 22:33:58

Jag och Anton sitter på stranden. Det är kväll. Hans röda hår lyser upp som en liten prick på den stora stranden. Vi sitter där, han och jag. Han bygger sandslott och jag begrundar denna underbara varelsen, min lillebror. Så kommer det...

"Får jag fråga dig en sak Josefine?"

Med ett leende på läpparna säger jag, självklart, och tittar i hans otroligt vackra ögon.

"Vill du dö?"

En fråga jag inte väntat mig. Men jag fortsätter att le. Säger att självklart vill jag inte det.

"Ljuger du?"

Ljuger jag? Jag vill bara skrika ut....JA! Ja, jag ljuger. Jag vill inte finnas kvar, jag vill försvinna. Försvinna från alla problem. Allt.

Men jag ljuger. Jag fortsätter att le, berättar hur mycket jag älskar livet med honom. Att jag aldrig vill dö.
Han skiner upp och vi fortsätter leken. Han ger mig en kram. En puss. Berättar hur mycket han älskar mig, precis som han visste...


Anton och Mathilda

2009-07-26 | 11:41:05

Konversation mellan Anton och Mathilda:

Anton: Mathilda....varför gillar du egentligen skor?

Mathilda: Vadå, gillar inte du skor?

Anton (med förvånad min): Nej?


Om 36 dagar, 4 timmar och 46 minuter...

2009-07-25 | 22:38:50

...sitter jag, med resterande delar av min familj på ett tåg från Falun, mot Stockholm och Arlanda! För om ca 36 dagar 12  timmar och 45 minuter sitter jag på en Airbus A-320 påväg mot två veckors semester i Djerba, Tunisen!

Tillsammans följer faster med familj, även de för två veckors semester som ska tillbringas på hotell El Mouradi Djerba Menzel, med All inclusive tillköp, spaanläggning, med anknytning till havet...

...om jag längtar?

Nja, ingen skulle väl göra det?^^

♥♥♥


Roligt men samtidigt sorgligt

2009-07-25 | 12:10:56
I många år har det varit på tal om att stugan ska flyttas. Till en ny tomt men på samma område. Nu har det visat sig att det är billigare att bygga en ny stuga. Med ny planlösning. Nydragna el-ledningar osv. Vilket är helt...otroligt roligt då det nu lutar åt att vi gör det! Det går inte att beskriva hur golvet lutar, hur taket sviktar, hur el-ledningarna knastrar osv.

Men samtidigt är det lite sorgligt. Det är ju den här stugan man växt upp med. Det är ju de här tapeterna man alltid klagat över. Det är ju det här golvet man alltid skojjat om....

.... det skulle vara roligt men samtidigt sorgligt att behöva bygga en ny stuga.

Att det måste hända!

2009-07-24 | 19:34:25
Jag vill inte låta som en gnällspik men jag måste, måste få klaga...bara lite!

Idag har vi varit en hel dag i stan. Med värkande fötter och trötta axlar gav vi oss in på ICA Maxi för att handla lite till kvällen. Efter en kvart går vi ut därifrån. Trötta och smått griniga allihopa. Så kommer man till bilen och vi har (självklart) glömt en sak. Och (självklart) får jag gå in och köpa det där förbannade lypsylet som det nu var det vi glömde. Tar kassan med minst folk men ändå har en hel del kunder i kön, fullpropade med varor. Så, det tar tid. Efter 5 minuter är det äntligen min tur. Jo vad händer inte då? Jo då ska kassan fyllas på med 20- och 50 lappar, mynt ska läggas i osv. Efter småprat mellan affärsbiträderna om helgens fester och 5 minuter senare kan jag gå mot bilen med ett nytt lypsyl i handen...och inte ens ett tack fick jag xD

Minigolf och glass för 75 spänn

2009-07-22 | 18:10:12
Ja att finanskrisen drabbar palmqvist golf märks på priset...fast den finanskrisen har då pågått i flera, flera år.

Är nästan nyss hemkommen från en (mini)golfrunda med Lillasyster och Lillebror ♥ Ja, jag vill inte påstå jag kan kora mig till drottningen av (mini)golf här hemma precis^^

Mitt sommarparadis

2009-07-22 | 14:41:01
Vi är framme, efter en mer eller mindre kaotisk bilfärd ner men vi sitter allihop helskinnande i stugan i alla fall.
När jag var mindre var man ner en gång om året, på sommaren, det var det ultimata. Nu sitter jag här för tredje gången i sommar och för fjärde gången i år.

Nästa år, kommer jag återigen sitta i stugan. Men inte där jag sitter nu. I åtta år har det varit på tal om att stugan ska flyttas och nu ska det bli av. Som tur lämnar vi inte Västervall men kommer i alla fall ett par meter ifrån järnvägen. På något sätt känns det ändå sorgligt. Det är ju här, vid de här äppelträden, vi det här plommonträden vid den här tomten, vi har alla våra minnen. Om hur vi klagade att tågen lät för högt eller om hur långt det var till parkeringen.

Nu kommer vi få 10 meter parkeringen och kommer snart inte kunna höra tågen.

Det här är mitt paradis. Mitt smultronställe. Jag är inte en av turisterna som är på semester. Jag är hemma.

Så spännande!

2009-07-20 | 23:30:41


Trish : "Ohh Henry, Wakefield have escaped"
Henry: " I know"
Trish: " But..how?"
Henry: "Because I gave him the key"



Sen slutade det...och idag, om 13 minuter är det sista avsnittet, så spännande!


Det bästa med att bo i ett hus med en trädgård

2009-07-20 | 22:13:11
På ena sidan av huset, mot gärsgården (stavning?) har vi en hallonhäck som varje sommar ger oss perfekta saftiga hallon. Jag är så glad att jag bor just där jag bor, och inte i en större ort. Jag kan inte beskriva känslan av att kunna smyga runt i häcken med Anton på släp, känna hur solen strålar värmer ens rygg, höra hur kyrkklockorna ringer, och heja på grannen som klipper gräs.

Jag kommer ihåg när vi steg ur bussen i Stockholm, samma dag som examen, och fick syn på allt folk som rusade förbi i sina vardagliga saker och jag fick riktig panik! Jag som bott hela mitt liv som jag bott skulle aldrig kunna byta ut det!

Jag menar inte att det är "fel" ställe att bo på om man säger så, men jag personligen, skulle aldrig klara av det!


2 dagar 3 timmar

2009-07-20 | 21:58:43
Så lång sedan är det sedan det sita blogginlägget. Och det är så förbaskat skönt! Att se hur lång tid det är sedan jag egentligen bloggade, när man senare kikar in på statistiken och ser att den är så gott som detsamma!




Just nu tittas det på Lipstick Jungle med ett glas Ramlösa och datorn som sällskap,
Sedan ska det packas och plockas ihop innan sängen väntar för sedan...åker jag till Halmstad!♥


Idag blir det bio

2009-07-18 | 17:46:57


Med syster ♥

18 Augusti

2009-07-17 | 19:45:48
Den 18 Augusti är det dags. Det är då jag tar steget ut i den nya världen, som en gymnasieelev!  Vilket är både spännande men ändå lite läskigt. Nyss var man äldst, man var på det översta trappsteget men nu hamnar man åter igen längst ner. Dock har ju inte denna stege nio trappsteg utan bara tre.

Nog om stegen nu.

Framför mig har jag en bild. Den  finns där i huvudet om hur jag vill vara klädd, första intrycket är alltid viktigt, och med det självförtroendet (jag inte) har så måste det bara bli så!

Så det som (förhoppnignsvis) klickas hem är



Kläder: Ellos

Inte den bästa visningen kanske men ändå^^

Nu är målet bara att tappa hmm...12 kilo är målet! xD

Mitt liv

2009-07-17 | 13:38:45
Jag startade denna blogg för att kunna ventilera om mitt mående. Igår när J var här pratade vi mycket om fasaden man håller. Man önskar man kunde säga sanningen, man bestämmer sig för det men man undanhåller ändå något.
Så, från och med idag, kommer min blogg bli mer och mer personlig. Det finns ingen anledning till att dölja allt...

Idag

2009-07-17 | 13:18:43
Idag, idag, idag kommer han hem! Min älskade lillebror. Jag längtar, jag räknar timmarna...älskade lillebror! <3



Harper´s Island

2009-07-17 | 01:05:52
Åhh jag kan inte beskriva hur jag glad jag är att jag ens började titta på denna serie. Alla måste se den! Jag och mamma har haft våra egna misstankar, vi har suttit uppkrupna i soffan och tagit bort i ljudet i väntan på de hemska scenerna.
På måndag är det sista avsnittet och tyvär slutar inte serien som jag hoppats. Det som kan kännas skönt är att det är dessa 13 avsnitt, varken fler eller färre, och kommer inte bli. Så er som inte sett den, var lite olagliga, alla avsnitt finns att ladda ner och jag lovar, ni kommer inte ångra er!





Nu ska jag dejta kudden, sov gott!


Vackraste Jenny

2009-07-16 | 22:51:47
Jenny, underbara Jenny har nyss åkt. Ja en "kopp the" blev fem och en halv timme, med tårar, skratt och kramar.
Jenny har varit och är en viktig del i mitt liv, och hon har funnits där i vått och torrt, som jag mötte genom skolan. Vi har hållit kontakten sedan det hon gick hem när hon fick sin dotter i februari men det här var första gången vi riktigt bara pratade som förut. Hon kom med choklad, är man chokladfreak som jag är det det bästa haha, utan någon egentlig anledning. Sen blev det en massa prat och tårar från oss alla tre, min mamma var med. Åhh vad jag har saknat henne(Jenny alltså, inte mamma xD) och ja, jag vill inte gå in på så mycket då samtalet var väldigt privat men jag kan säga så här:

Jenny, en ängel på jorden <3



Jag förstår inte?

2009-07-16 | 11:56:03
Jag har börjat rensa ur mitt rum från gammalt och liknande och jag börjar fundera, hur ska jag få plats med allt som är kvar?! Jag menar, det känns som det är mer saker nu än när jag väl började... Hade tänkt försöka bli klar innan Jenny kommer i eftermiddag, men det kan jag bara glömma efterssom jag måste in till stan och fixa lite saker som ett nytt hjul åt Jack Sparrow, nej det är inte jag som döpt honom, ja det är min lillebror som gjort det^^

Ha en FAB Torsdag!





Stora syster saknar dig<3

Vaniljdrömmar

2009-07-15 | 21:51:20
Jag önskar att jag hade en kamera här hemma så jag kunde visa bak-dagen i bilder!
Har nyss suttit och smaskat vattenmelon och tittat på The Bachelorette med mamma, ioch efter det SYTYCD (So You Think You Can Dance) och efter det, det man inte kan missa Harper´s Island, åhh vill  bara skrika ut vad som hänt, men det kanske inte var alla som såg igår, och jag vet att jag åtminstonde har en läsare som tänker titta på serien från början till slut, ja kanske på det olagliga vägen så vill inte avslöja för mycket men det är ju så spännande!

Just nu står det vaniljdrömmar i ugnen och huset doftar än en gång vanilj och nybakat! Och imorgon får vi underbart besök (ja jag kan förutspå det) av Jenny!

Bullbak

2009-07-15 | 17:09:19
Det doftar kanelbullar i hela huset. Mamma håller på med vaniljbullarna och jag har nyss "rullat" färdigt en dubbelsats med chokladbollar, och mer ska det bli!

Igår - städdag¨
Idag - bakdag



Ha en FAB Onsdag!

Ja inte var det dåligt i alla fall!

2009-07-14 | 23:42:46
Alla som precis som jag satt bänkade framför Alexander Rybaks framträdande, vilken blick säger jag bara!
Och sen när han valde allsång. Åhh jag fick nästan tårar i ögonen, och nej det var inte för hans verision...utan alla minnen som kom  tillbaka. Jag kommer inte ihåg, men det måste varit på 6:ans avslutning som vi i klass 6A & B framförde det innför en fullsatt kyrka och det enda jag kunde tänka på var när låten brukade vara med i reklamen för BRIS eller om det var UNICEF på Tv:N.

Just nu är jag inne i en väldigt känslig period, kan bero på dos-höjningen  men nu krävs det inte mycket för att få mig att fälla en tår. Ta idag till exempel. Jag tittar på Förlossningsklinikentv 4 fakta. Kommer in den sista minuten och får se en fot av en bebis som de stängde av respiratorn till, och ja, jag skulle bli berörd i vanliga fall också men nu var det extremt! En halvtimme senare föll tårarna längst med mina kinder såsom regnet, regnat (?) de senaste dagarna...

Så fel man kan ha

2009-07-14 | 20:08:57
Självklart är det inget morden i Midsommer ikväll...utan det blir som Anders Lundin sa " Det blir inga fall i Midsommer utan snarare Victoria-fallen" Så det är väl bara att passa på att gratulera Kronprinssesan Victoria på hennes 32 födelsedag, Grattis!


Ikväll sitter jag bänkad, gör du?

2009-07-14 | 15:13:21
Han tog europa med storm, han tog andan ur mig (okej inte rikttigt men det låter mycket bättre). Och ikväll kommer han stå där. Stå där på Skansken´s scen. Ja ni vet ju vet jag talar om. Den norska "gutten" med hasselnötsbruna ögon, med mörkt hår och med en fiol i handen. Ja självklart pratar vi om Alexander Rybak! Först Allsång, sedan lite Morden i Midsommer (som för den delen är det sista  ;() och en avslutning med Harper´s Island som nu är så spännande!






Nu, fortsättning med städandet!

Städdag hos familjen Gabrielsson

2009-07-14 | 12:51:37
Dock är vi endast 2/5 delar hemma, men vi ger oss in på det ändå. Jag håller ja, jag kan ju inte säga just nu, efterssom just nu sitter jag vid datorn, men jag håller på med nedervåningen och mamma får ta övervåningen. Dock har ju hon gett på sig helvetes jobbet att frosta av frysen, vilket fick mig att bestämma, den dagen (den sorgen) jag skaffar eget jobb ska det då vara en självavfrostande frys, så det så!

Med Rix FM på hög volym och flaska LOKA...Städhumöret på topp!

Ha en FAB Tisdag :D

Trevligt besök och blåbärspaj

2009-07-14 | 01:40:26
Nästan direkt efter jag avslutat tidigare inlägg ringde min barndomsvän Emma förbi. Jag höll då på att baka en blåbärspaj så från halv nio tiden till närmare kvart i tolv satt vi inne i köket, med lite paj, lite jordgubbar och bara snackade allmänt skit, för trevligt, måste göras om!

Sedan blev det den gastkramande serien Harpers Island i sällskap av mamma, åhh det är så spännande nu!






Otroligt sevärd!

Nytt i garderoben

2009-07-13 | 20:04:43
Idag blev det en liten runda in till stan med mamma. Skulle hämta ut både mitt mobila bredband och pappas Mobil, samt köpa en present åt en vän som fyller år imorgon. Jag hade vaken inlämningskvittot till mobilen eller bredbandet med mig men det funka änå. Fick stå i kö i 45 minuter hos telia för att få hjälp i knappt en minut. Det komiska när vi kom till The Phone House var att samma man vi stod bredvid (en kund alltså) när vi lämnade in mobilen sist, var där idag igen, och hamnade bredvid oss...lite småskoj.

Och sen är det ju så mycket REA överallt så vi kunde inte heller låta bli att titta. Vilket slutade i lite nya underkläder till mig samt en klänning från Lindex, perfekt att bara kunna dra på stranden, eller en perfekt kvällsklänning med ett par leggings och klackar, eller ja ballerina i mitt fal xD

Klänning 149 kr299.


Perfekt när vi åker till tunisen om en och en halv månad!

Nu, Lotta på Lisseberg!

SDR

2009-07-12 | 18:08:53
Nyduchad och redo för reklam utdelning, är inte livet underbart?!

Okej, reklamutdelning kanske inte låter fullt så underbart, men med tanke på det lilla jobb jag gör, 4 gånger i månaden och den lönen jag får ut, då är jag mer än nöjd! Man läser om dom som tjänar minimalt på detta och jag tycker det är så orättvisst, när de distrikten oftast är jobbigare. Men när jag nu börjar gymnasiet kommer jag troligtvis lägga av.

Det komiska är att man altid klagar och suckar när man sitter i bilen, det regnar och man ska springa i trappuppgångar, men när man 20 minuter senare är på väg hem och man inser att lönen kommer om ett par dagar, man fick lite gratis motion och att mamma och jag tillsammans är oslagbara i reklamutdelning,  då ler man^^

God Natt

2009-07-12 | 01:14:55
Nu ska jag efter ännu en filmkväll med kära mama lägga mig och läsa ur MVG i Alla ämnen.

God Natt!

Jag är redo

2009-07-11 | 19:59:32
Att flytta hemmifrån. Allt det där med att diska, tvätta, städa och laga mat kunde jag sedan tidigare men nu vet jag också hur man byter proppar och aktiverar bredbandet. Nu ska jag bara packa väskorna och fly boet!


Nej det ska jag inte, men snart, kanske mycket snart^^

Man ska inte ropa hej förrän man kommit över ån...

2009-07-11 | 16:02:02

Det vackra vädret som tittade fram igår kväll var inte här för att stanna. Mamma och jag började smida planer om att vi skulle ta en varsin luftmadrass på poolen och fixa oss lite färg...men ja, de planerna gick ju åt...skogen?

Nej nu blir det lite mat, sedan sortering av Antons gammla kläder, till loppisen på tisdag...fast ska jag vara rälig har jag inte lust att göra mig av med någonting, för tänk om, tänk om jag eller min syster skulle få söner en vacker dag...men men, det verkar mama inte köpa^^


Må vara en lipsill

2009-07-10 | 23:59:32
Men jag kan inte hålla tillbaka tårarna när jag gång på gång lyssnar på Soul Asylum Runaway Train som handlar om barn och ungdomar som försvinner. Jag vet inte vad det är men av någon anledning...så kommer tårarna, även fast jag försöker. Det värsta jag vet är människor som far illa. Är det något som berör mig djupt är det verkligen det, och när djur också vill säga far illa. Jag antar att det är det som gör mig så säker på mitt framtida yrkesval. Jag vill vara den som förändrar världen, fastän det är helt orealistiskt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!



Ser jag i syne?

2009-07-10 | 18:47:52

Eller är det verkligen...sol och blå himmel!
För ett par timmar sedan så stod regnet som spön i backen och det åskade. Nu är det klarblå himmel och solen är framme. Jag antar att det lönade sig att gå in i en kamp mot vädergudarna^^




Sarah Dawn Finer - Moving on

2009-07-10 | 18:33:39
Ja det är ingen hemlighet precis att ja de senaste tre åren mått väldigt dåligt i en deprission som haft både dalar och toppar. Den senaste tiden har varit den jobbigaste på alla dessa år, jag kunde de tio sista veckorna inte gå i skolan, jag kunde knappt vistas på skolans område utan att få ren panik. Jag har snart ätit medicin i 14 veckor och den har inte gett den effekt som vi hoppats, ja jag äter medicin och nej, jag skäms inte för det...  Men är det någonting som får mig att kämpa, något som får mig att försöka se meningen med livet är det min älskade lillebror. Men även denna...




Dreaming, hoping, for another try
I've been looking, searching, deeper down inside
And if I lose my way, I'll find another road
‘Cause i can make a change on my own

I'm moving on and I'm gonna get stronger now
And nothing would break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who i wanna be
Start living my life for me
I believe it finally, I'm moving on

Something, somewhere, that i long to find
I am learning, slowly, one day at a time
That if I lose and fail, I'll be fine

I'm moving on and I'm gonna get stronger now
And nothing would break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who i wanna be
Start living my life for me
'Cause i believe it finally, I'm moving on

(I am moving) To a brighter dawn
(I am moving) Gotta take the fight
(I am moving) I can make it right (I can make it right)

I'm moving oooon!
Nothing would break me down!
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who i wanna be
And start living my life for me
I believe it finally, I'm moving on

(I am moving) Yes, i'm moving on
(I am moving) I'm moving oooon!

Fredag 10 Juli

2009-07-10 | 12:03:34
En sång/barnvisa som passar en dag som denna...

...Regnet det öser ner, solen går upp och ner, regn, bara regn, bara regn dagen lång...

...
ja om man stryker lite ord dock. Men detta förklarar nog i största drag hur vädret är...jag hatar det!

Ha en bra Fredag!


Carola...

2009-07-10 | 05:50:08
...ska du inte passa på att slänga iväg en blomma på den norska verisionen av Allsång också?







Dock måste jag ju säga att det var lite roligt upplägg^^

Bättre sent än aldrig

2009-07-10 | 05:39:44


Jag antar jag inte var den enda som kände på sig att Tony och Paris gjort sitt redan i första programmet. Missuppfatta mig inte nu för jag tyckte de var bra, verkligen! Men de höll (tyvär) inte måttet om man jämnförde med de andra tävlande.'
Men jag kan inte, trots febril sökning få fram vilken säsong det nu är inne på, vet ni?

Min kära mamma och jag satt häromdagen och pratade om just So You Think You Can Dance och våra favorit danser genom åren, och deltagare för den delen. Och jag tror aldrig någon kommer slå min favorit, Neil från säsong 3...ja nu borde jag ju egentligen bara räkna hur många gånger de visats sen dess...skitsamma xD


Många vet nog vem jag menar, om inte kolla klippet nedan. Där är dansen med Sabra som jag aldrig kommer glömma, så otroligt duktiga, båda två! Titta och njut...




En spricka i kristallen

2009-07-09 | 19:08:53


En spricka i kristallen   alla som inte har sett denna film, eller läst boken, gör det! Det var förra året, under en natt jag inte kunde sova jag satt och klickade runt på SVT PLAY och denna serie/film hade visats och man fortfarande kunde kika som jag gav den en chans...och jag ångrar mig inte för en sekund! Även fast det gått ett år så kom jag ihåg filmen i detalj, och jag blev väldigt glad över att hitta boken på min senaste tripp ner till Halmstad. Men så var jag och mamma och hyrde film tidigare i veckan och jag såg den stå där bland favoriterna och jag var snabb som attan att plocka ´på mig det sista exemplaret...och det var inte en och två tårar jag fällde under tiden vi tittade på filmen, som är uppdelade i två delar, med en timmes speltid vadera.

Så alla som läser, se filmen, och föredrar ni böcker, läs den! Men jag kan lova att ni missar inget om ni tittar på filmen, som man kan göra med många andra böcker som blivit film. Och även om filmen är byggd på en bok, och boken byggd på en påhittning, så är den så verklig, den skildrar verkligen verkligheten!



"I Suss familj har framgång och makt alltid varit självklara attribut. I bakgrunden tronar en dominerande morfar och i Suss egen familj styr en kylig mor. Men det är runt den dyrkade fadern, den framgångsrike företagsledaren, som allting kretsar.

Suss växer upp som den felande länken i denna utifrån sett lyckade familj där fasaden aldrig får flagna och där sammanhållningen är A och O. Snärjd i dess garn har hon som vuxen haft svårt att frigöra sig och i sitt eget äktenskap slits hon mellan lojaliteterna med sin gamla familj och med sin nya. Det hela utvecklar sig efterhand till en kraftmätning där Suss till slut tvingas välja. "

Tredje gången gillt!

2009-07-09 | 16:44:19

Jag störde mig för mycket på namnet. Där är den enkla förklaringen till att jag (än en gång) skapade en ny blogg!
Dock känns det bra, för nu kommer en ny blogg, med den nya början av mitt liv. Till hösten börjar jag gymnasiet, från att ha gått i nian, går jag åter igen i ettan. Och det ska för mig bli en nystart. Efter tre händelserika år har jag bestämt mig, att nu kommer perioden i mitt liv, då det är min tur att lyckas!

Så har ni lust att följa med en 15-årig tjejs resa ur en deprission, om kampen att orka överleva varagen, en blogg med sanna känslor och egna åsikter...då har ni kommit rätt! Men bloggen är ändå mitt sätt att få ventilera tankar, mitt sätt att om ett par år kunna gå tillbaka och läsa om vad jag kände då, vad jag gjorde då (konstigt det blir att prata om framtiden men ändå använde "då"...) Så den här bloggen, är till för min och ingen annans skull!



Välkommen!