Tar till vara på tiden

2010-02-28 | 16:15:21
Jobbar med den förbaskade reklamen för troligtvis för sista gången den här helgen, samtidigt är kusinerna som har varit så snälla här i helgen och jag vill ta till vara på varenda minut. Hostar och rosslar men min medicin hittar jag inte, får hämta ut ny imorgon.

Ha det bra alla fina om vi inte hörs något mer♥

Melodifestivalen 2010

2010-02-28 | 02:29:23
Jag är väldigt besviken. Jag tyckte om Neo, lite MIKA stil över det hela. Anna fick mig att rysa. Pernilla Wahlgren bjöd på schlager! Lovestonde fick mig att le. Lovestonde blev min favort, eller ja delar första platsen med Salem Al Fakir i hela tävlingen och de gick inte ens vidare till andra chansen?! Jag är besviken. Trallar runt på deras underbart härliga melodi och önskar att SVT inser att det har skett någon förväxling bland rösterna...vilket aldrig kommer hända men ändå...^^

Jöback har haft något men var det försvann vet jag inte, nej hans låt ikväll var helt okej, men nej, den gick inte hem. Dock såg jag hellre han i final än Noll Disciplin till exempel, men men nu håller jag mina tummar för att Salem tar hem allt!

Lovedstonde hade jag inga förhoppningar över! Läste om de i Se&Hör och trodde det skulle bli ännu en "radio-hit" som vi svenskar verkar älska. Men var fast från början, det var lite annorlunda, det var perfekt! Alla håller inte med och tur är det väl att vi har olika åsikter, självklart (!!) men samtidigt önskade jag att jag hade kunnat ringa och rösta...1000 gånger!

Jag får nöja mig med att spela de på högvolym här hemma istället och förhoppningsvis får vi se mycket utav dem i framtiden!:)


Härligt väder!

2010-02-27 | 15:14:10
Det må vara dimmigt och grått ute men gud vad skönt det är! Någon minusgrad ligger termometern på, alldeles lagom tempratur för pulkaåkning i baken! Och nog blev det pulkaåkning allt, upp och ner många gånger och Lillebror och T kiknade av skratt många gånger, även jag. Det var underbart roligt att få lite kvalitets tid på tu man hand med dem, som jag sagt, härliga barn, de bästa, men ibland lite väl jobbiga^^

Någon som däremot inte gillade min pulkaåkning lika mycket var mr. Hosta. Men samtidigt, hellre lite hosta än att ruttna här inne ;-)

Snart väntar chokladbolls-bakning om man kan säga det och lite skattjakt!

Ha en underbar Lördag om vi inte "hörs" igen och glöm inte sista deltävlingen i Melodifestivalen ikväll! :D

♥♥♥

Alla har vi våra favoriter...

2010-02-27 | 06:36:38
...och det gäller ju trots allt i bloggar också, eller hur?

Ferhat - studerar till sjuksköterska

Caroline - studerar till läkare

GympaJonte - studerar till sjuksköterska

Lina - ja vad ska jag säga, det är Lina liksom!:)

Spiderchick - man får sig alltid ett gott skratt!

Guld!

2010-02-27 | 06:25:29
Nu har sverige tagit 5 guld, 5 guld i detta OS i och med att damerna vann curlingfinalen mot Kanada som ägde rum inatt! Satt och bet på naglarna och ja, det avr riktigt spännande men visst grejade de det! :-D

Sverige, med sina 5 Guld, 2 Silver och 2 Brons ligger nu på 8:onde plats i "medalj"-tabellen, inte illa!




Det är så det ska vara

2010-02-27 | 01:05:25
På något sätt hade jag bävat inför helgen. Mycket folk. Mycket stim. Mycket måsten. Jag orkade inte. Mellan varven då vi sprang runt som idioter här hemma och plockade ihop bröt jag ihop, gång på gång på gång. Varför skulle de komma, varför?

Men så kom de. Allt var som vanligt, massa kramar, massa bus och massa stim. Mycket folk och mycket måsten men det var okej. Jag kommer ligga död på måndag när de åker men jag måste, måste hålla skenet uppe.

Så satt vi där, hade nyss ätit oss mätta på underbar thaimat, de vuxna satt och smuttade på sitt vin, pratade och skrattade. De små, Lillebror, T och A satt och byggde lego på golvet framför tv:n. A är äldst, 8 år. T hon är nyss fyllda 5, och Lillebror han också snart 5. Samtidigt som det var jobbigt och jag bara ville gå därifrån så fick jag någon typ av ro inom mig. Det är så det ska vara. Om år ska jag sitta där med Lillasyster och Lillebror med sina familjer, smutta på vin och prata vuxen saker. Ja för jag ska finnas om ett par år, det har jag bestämt mig för. Även om vagnen på känsloregistrets berg- och dalbana stupar rakt ner så måste jag kämpa. En vacker dag försvinner det läskiga och man fortsätter på nytt uppåt, uppåt för en ranglig osäker framid.

God Natt♥

Sverige i Final!

2010-02-27 | 00:55:00
Damerna spelar final i curling mot Kanada. Sverige leder med 2-1 i 4:e omgång, kom igen tjejer, nu hoppas vi på guld! :D♥

Grattis!

2010-02-26 | 01:30:43
Nu bortser vi från att klockan har passerat tolv och önskar fina Hanna Johansson15 års dagen! Tänk Emma, våra små skitungar till småsystrar bli stora, hur kommer det sig?^^

Seg dag

2010-02-26 | 01:27:35
Trots att gårdagen mest gick åt till att sova i bilen har jag varit sjukt seg idag! Kan ju bero på att jag inte somnade förrän vid 7-tiden i morse efter 2 alvedon och värme kuddar till knäna. Hostat har jag gjort mindre idag men rosslet sitter fortfarande kvar, men hoppas jag blir frisk snart!

Imorgon kommer finaste kusinerna hit. Finast må de vara men jobbigast också ^^ Men nu var det ett tag sedan vi träffats så de närmasta dagarna kommer nog bestå utav en massa bus och skoj! Håller vädret i sig som nu då det inte är för kallt kommer vi säkert vara ute en hel del också, vilket innebär massa fina vinterbilder till albumet! :)

Finaste Lina som tipsade mig om Paramore och Kent har fått mig...beroende! Trodde jag aldrig men ack så fel man kan ha^^

Nej nu ska jag krypa ner i sängen för imorgon kommer de tidigt och det finns lite som måste plockas ihop innan!

God Natt♥


Vi är hemma!

2010-02-25 | 03:53:54
Nog hade jag rätt. Vi har så gott som nyss kommit hem och jag passade på att plocka ur bilen, jag som fått sova lite mer än alla andra. Dock har jag lyckats tappa bort mina lilla lila nödvändighet nu, min astmaspray! Rosslar och hostar så tårarna rinner, nej imorgon blir det att inhandla hostmedicin och prova i alla fall, sista flaskan jag fick utskriven var jag ju så duktig och tappade i slasken när korken inte var på så det för det första stank lakrits i hela köket och för det andra innebär att jag nu inte har något som kan ge mig lite sömn.

Ska försöka lägga mig nu och komma upp i tid imorgon, men först bara lite simball^^

♥♥♥

Trött på att vara sjuk

2010-02-25 | 02:39:02
Tycker inte jag gjort mycket annat den här vintern. Först låg jag däckad i en envis och jobbig hosta från början av december till slutet av januari. Var flera gånger in till VC:n och fick stark hostmedicin utskriven och tillslut även astmaspray. Sen gick det en och en halv vecka efter jag blivit "frisk" så blev jag förkyld igen. Ett par dagar senare låg jag i halsfluss och fick ta en pencillinkur på 10 dagar. På slutet var jag mycket piggare och hade inte ens problem med bihålorna vilket jag tackade och tog emot! Men, två dagar efter avslutad kur var jag förkyld igen, och nu sitter jag här igen, med samma envisa hosta som tidigare och rosslet i bröstet.

Jag vill inte vara sjuk mer. Jag orkar inte mer.

Ush Fy och Blä

2010-02-25 | 02:35:04

Just nu hatar jag att åka bil. Det är USH FY och BLÄ! Skulle tippa på att vi har en timme kvar hem vilket innebär att hemresan tog nästan 9 timmar i sådana fall, behöver jag ens nämna hur ont min rumpa gör?! xD Ont i knäna har jag också, hade fel skor idag sen sitter jag lite konstigt med tanke på att pappa ligger i sätet framför mig, stackarn ska upp om 3,5 timme igen, lasta bilen och åka upp till Lycksele. Dock åker han förbi Östersund och hämtar upp min fasters sambo så får han lite körhjälp :-)


Många timmar kvar

2010-02-24 | 20:29:53
Någonstans i detta avlånga land befinner vi oss, har ingen aning om var! Vi har troligtvis 6-7 timmars körning framför oss, vägarna är dåligt plogade och man kan aldrig vara nog försiktig. Samtidigt måste vi äta! Idag har vi ungefär levt på en varsin korv och frukosten imorse men det är ju inte det lättaste att hitta något ställe att äta på vid den här tiden men men, något lär det ju finnas...hoppas vi!

På Ge-kås var det som jag trodde minimalt med folk vilket var otroligt skönt! Dock blev det lite stressigt då resan ner tog längre än väntat men ja, vi fick väl med det mesta vi hade planerat att inhandla :-)

Köpte bland annat ett par "in ears"-hörlurar vilket gav iPoden otroligt ljud! Har setat och lyssnat på Kent och Paramore (stavning Lina?^^) och ja, tack för tipsen fina du, de var ju underbara! :D♥

Som vanligt när familjen Gabrielsson/Persson är ute och rullar

2010-02-24 | 09:40:14
Pappa fick en GPS i julklapp, men valde att inte sätta in den i den nya bilen, han hade inte tid var hans ursäkt. Nu är det jag och mamma som får sitta och lyssna på hans svordomar över att vi nu inom loppet av en timme kört fel två gånger. Ja han kan ju vägen ner till Halmstad och Ullared, men nu ska han förbi Surahammar och hämta/lämna lite saker så ja, man vet inte var vi hamnar!

Just nu befinner vi oss på en liten enslig skogsväg. Jag sitter som en prinsessa med duntäcke och frukost i knäet, detta måste vara den bästa inverstering vi någonsin gjort, nu kan jag till och med se fram emot familjesemestrarna i sommar!

Lillebror sussar sött i stolen bredvid, trots att det är 29 grader i bilen (skönt!) så sitter han med sin toppluva och dunjacka, men måste snart göra ett vackert försök att dra av honom lite i alla fall så han inte dryper av svett när vi kommer fram :-)

Snart åker vi

2010-02-24 | 05:28:25
Resterande delar av familjen som ska med ligger fortfarande och små slumrar lite, men jag kan inte precis vara avundsjuk, de ska turas om att köra i närmare 8 timmar i detta väder! Blir väldigt skönt att vi har den nya bilen nu då med gott om utrymme. Datorn följer med så man kan roa sig lite, som tur fungerade mitt bärbara internet på pappas laptop (min är på lagning) sen är ju frågan hur bra täckning det kommer vara.

Lillebror som varit gnällig de senaste dagarna är sjuk, tyvär måste han följa med ändå men med lite alvedon lär han nog klara av det. Vilken tur vi köpte en ny vagn häromdagen så kan han få ligga och vila medans vi andra handlar, om han inte stannar kvar i bilen med pappa. :-)

Mamma och jag var häromdagen in till stan med lite paket som skulle skickas iväg med DHL sen vidare till Barnens Hus där en sittvagn inhandlades. Lillebror är väl lite stor för att åka vagn men när vi åket till tex Halmstad osv så går man väldigt mycket och en liten 4 åring orkar inte, och det kan man inte begära heller utav honom så det är väl mer en "reservvagn" men ja, ibland måste även han få vila benen :-)

Nej nu ska jag ta och fixa ordning lite frukost som ska med, mediciner osv. Min förbannade hosta har ju börjat komma tillbaka, har inte gjort annat än varit sjuk den här vintern!

Ha en FAB Onsdag alla vackra♥

Dagar som gått

2010-02-24 | 00:34:03
Satt och tittade igenom gammla inlägg från en annan blogg.
Det enda jag kan fråga mig själv är, Lina Dahlin, vad hade jag gjort utan dig?
Du betyder så mycket för mig, bara så du vet!♥

Jag är faktiskt inte SÅ efter...

2010-02-24 | 00:25:55

5 av 6 personer har svarat så här på min fråga när jag pratat med dem:

Jag: Har du sett den nya verisionen av Fame?

Person 1-5: Ehh alltså Josefine Fame är en gammal film vettu..

Jag: Ja jag vet, men jag frågade om du sett den nya verisionen.

Person 1-5: Va, har de gjort en ny?

Jag må inte veta vad en PJ är eller vad som är vårens mode, men jag vet i alla fall att Fame är en gammal film, och ja det har en kommit en ny verision, en super film! :-)


I´m gonna give it up!

2010-02-23 | 18:47:10
MATHIDLA om I sommar ska jag trivas med mig själv!:
så nui har beställt en crosstrainer???? när jag skulle få en men nu har du fått en? ÅÅÅÅH VAD JAG HATAR DIGQ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Har jag berättat hur roligt det är att vara storasyster?


I need some Music!

2010-02-23 | 14:14:12
Försöker fylla iPoden med massa musik, men min fantasi är slut. Jag fick den för nästan 2 veckor sedan och den har legat så gott som orörd i sin kartong, och nu när jag får för mig att fylla den med lite musik inför den långa resan imorgon, ja då är fantasin slut...Lite tips kanske? ;-) *flörtflört*♥

Try sleeping with a broken heart

2010-02-23 | 00:02:16
Panik. Ångest. Tårar. Vad fan är meningen med allt?

I sommar ska jag trivas med mig själv!

2010-02-22 | 13:32:13

Imorse vågade jag ställa mig på vågen, har inte gått upp mer än ett hekto sedan innan jul vilket jag är stolt över för jag har precis inte levt speciellt sunt! Men det ska det bli ändring på. Äter fortfarande fel men inte alls lika mycket som när jag gick på mediciner så ja, det bevisade ju bara var anledningen var. Men troligtvis ska vi hämta hem en Oritrek/Crosstrainer så då blir det mer motion än innan. Vi hade en förut och jag använde den regelbundet och vilken kondition jag fick och knappt någon värk i knä och fotleder. Har ju problem efterssom jag är väldigt överrörlig i leder vilket är orsaken till mina konstanta knä och fotledsmärta (stavning?) så nu ser jag fram emot att ha en hemma då den är mycket skönare att använda än att vara ute och gå...fast inget slår ju en skön powerwalk...dock inte i -20 grader^^

Så för att peppa mig själv har jag klickat hem två klänningar från HM i en storlek mindre än vad jag har nu. En lite mer finklänning och en strandklänning, tänkte mest på Tunisien och Greklandsresan som sker i sommar. Märkte det sist jag var till tunisien att man låg mycket i en tunika när solen var som starkast, och efterssom jag inte just hade några till just de till tillfällena så istället satt man i sina fina tunikor eller ja klänningar. Men nu fanns det på HM något som blir perfekt som strandtunika/klänning i mjukt material för endast 70 kronor, som hittat! :-D






Då var det klart, mission complited

2010-02-22 | 10:05:09
Papperna som kom hem förra veckan är signerade. Jag är nu officelt "utskriven" från Falu Frigymnasium, vilket känns...hemskt? Allt jag ville och allt jag kämpade för är borta. Men livet blir inte alltid som man planerar...verkligen inte.

Sparka inte på den som redan ligger, snälla!

2010-02-22 | 02:46:05
Ännu en vecka har gått. Har inte något som helst tidsperspektiv längre, har lust att bygga min egen grav och lägga mig ner nu, jag orkar inte mer. Allt har gått som ett ekorrehjul de senaste åren, just nu snurrar det så fort, mina ben håller inte längre och att ta sig ur är omöjligt. Den vackra dan det slutar snurra då är allt över, frågan är vad som ger vika först jag eller hjulet?

Bara av att sitta här ger mig en ångest, tårar som inte vill sluta rinna, varför vet jag inte. Sveken har varit för stora den här veckan, av folk jag älskat och litat på, folk som jag öppnat min själv för när de bett om det. Så har jag vänner, och fina vänner. Fina vänner som finns där även om jag är en idiot som inte hör av mig ofta, vänner som finns där och är lika trevliga varje gång vi hörs eller syns trots att det gått ett halvår, trots att jag lagt på mig 20 kilo. En sak vet jag och det är att utan er Lina och Linnea vet jag inte vad jag skulle ta mig till, ni betyder så mycket för mig! Ni säger inte "jag förstår" utan era "Jag förstår kanske inte men jag finns här ändå" är guld värda! Och jag kan hålla med, ni förstår inte, men jag vill inte att mina vänner ska förstå, jag vill inte att någon ska förstå, för att förstå måste man gå igenom det själv först. Àllt man förklarar med hjälp av ord är bara en del av allt som känns. Jag kan säga att jag känner ångest, men det beskriver inte hur jag sitter och håller andan, medans tårar rinner och jag sliter i håret för jag klarar inte mer. Men jag vet att de finns där, och skulle de en vacker dag säga, att de förstår, skulle de må dåligt, hoppas jag de vet att jag finns vid deras sida, och att jag ÄLSKAR dem, precis lika mycket som jag gör idag, och jag ska finnas där som stöd till 110% för stöd är det bästa som finns, Lina och Linnea, ni är guld värda!♥

Självklart finns de fler vänner som jag beundrar och är tacksam över att jag har!♥

(Linnea har du en blogg, så säg till♥)




Jag slutar!

2010-02-21 | 20:36:12
3 timmar tog det mig och pappa och dela två distrikt reklam! 3 timmar av många fastkörnignar i snövallar, extrem kyla och röda kinder. Jag tänker svära men jag är så jävla glad att vi sagt upp oss hos SDR. Jag säger inte att det är dåligt betalt, eller jo i grund och botten men tack vare att vi jobbat med det många år jag och min syster och brukar ta en hel edl extra distrikt har vi på 4 år säkert dragit närmare 100 000, vilket är skrämmande mycket pengar. Men jag kommer ihåg de första månaderna man tyckte inte det blev några pengar alls tjänade men nu sitter vi här och får ut närmare 5 000 i månaden, och ibland mer! Dock skattar vi ju pengarna då vi snabbt kommer upp i de 16 000 som är skattefria :-)

Men nu har vi sagt upp oss! I och med att mamma fick ärva känns det inte lönt att hålla på för det är slitsamt, så istället har vi gjort en liten deal om att vi hjälper till mer här hemma med sysslot och får ut pengar av henne och pappa, typ tvättar bilar, tvättar tvätt osv (nu pratar vi mer än vad vi brukar göra, självklart hjälper vi ju redan nu till här hemma).

Många minnen har jag, hur jag en gång nästan bröt handleden då det var vinter och jag delade reklam, eller när mamma eller pappa glömt stänga bakluckan på bilen och vi kört upp i Bullerbacken som den kallas och reklam som har flugit ur. Självklart plockade vi upp det! :-)

Så efter 4 år är jag nöjd med att säga orden till "Jocke". Jag slutar!

Ullared på onsdag!

2010-02-21 | 14:52:16
Pappa har startat en firma, någonting med maskindelar bla bla, jag är inte så insatt helt enkelt. Det någorlunda posetiva är ju att han då och då åker till de södra delarna av vårt vackra land, hämtar och lämnar grejor. Så har han en "trogen kund" eller ja, han är väl mer än en kund nu, vad jag vet så pratar de om annat än fräsar och skär haha, men han bor inte alls långt ifrån Ge-kås, Ullared! Så nu på Onsdag kom pappa med det underbara förslaget att jag och mamma ska följa med och medans han åker dit för att lämna lite grejor, ska mamma och jag få shoppa loss lite på Ge-kås!

Känner att det skulle vara kul att handla lite badrummet nu när det ska målas och fixas, lite nya handdukar, lite tvålkoppar osv :-)

Men jobbigt kommer det bli, först en lång bilresa, sen Ge-kås sen en lång bilresa hem igen men det ordnar sig nog. Mest jobbiga blir trots allt Ge-kås, allt folk...har inte riktigt kommit ifrån att känna mig otrygg utanför husets 4 väggar, men jag tränar vidare på det.

Nu ska vi in och lämna lite filmer, ha det bäst! :)♥

Melodifestivalen deltävling 3

2010-02-20 | 21:05:32
Idag håller de till i det stora Götet, med några mer och mindre kända namn. Dock är det ingen som fallit mig i smaken ännu. Det ska vara Alcazars låt då som var lite trallvänlig men nej, inte den heller. Här hemma zappas det mellan curlingen, herrarnas match mot USA, och ja Melodifestivalen.

I Onsdags var mamma och pappa och köpte en ny TV. Förut hade vi en sån där bumsig 32 tums tv, vilket var nog för oss, med tanke på att vi inte har speciellt stort vardagsrum och ja, vi ansåg inte att det fanns någon anledning till att byta ut en fullt fungerande TV. Men på senare tid har även den, som allt annat, börjat ge upp så då åkte de in och skaffade oss en 42 tums LED TV, vad det nu står för^^ Men ja, att vänja sig tar längre tid än väntat, just nu tycker jag allt ser väldigt konstigt ut, Christine Meltzers ben ser ut som två tandpetare och Måns Zelmerlöws huvud är huge! Men men, en vacker dag lär väl även jag vänja mig^^

Era favortier för ikväll?

Ett enormt berg av tvätt och en trasig tvättmaskin

2010-02-20 | 16:54:46
Vår tvättstuga svämmar bokstavligen över, hur kan en familj på fem personer ha så mycket tvätt?! Här tänkte jag vara en snäll dotter (fjäskeri på hög nivå här ;-)) så jag sorterade all tvätt som fanns och la i tvättkorgar, vit tvätt, blå tvätt, röd tvätt osv som kommer underlätta en hel del! Men att sortera tvätten betyder ju inte att den tvättar sig utav sig själv. Så jag slängde väl in en svart tvätt och försökte starta tvättmaskinen...gick det? Nej, nu har den valt att strejka då garderoberna skriker efter att få in lite ren tvätt!

Sonwrace i pulkabacken

2010-02-20 | 13:08:08
Jag vill vara snäll storasyster. Jag vill åka snowrace med Lillebror. Trodde han självklart skulle nappa på erbjudandet, det brukar vara han som tjatar om att vi ska gå ner till backen att åka, men nej! Över natten har han fått som en slags hatkärlek till sin overall.

"Alltså, overallen är ju bra, men jag hatar den"

Så Lät det när jag frågade om vi inte skulle gå ner till pulkabacken och åka lite snowracer.

Älskade unge♥

Jag och hamstrar...alltså...

2010-02-20 | 01:11:02
För ett par år sedan hade vi en dvärghamster med namnet Ebba, en liten äcklig sak, fast ja, hon var rätt söt också...men bara lite! Så kom nyårsdagen 2008, det var tidig morgon och jag satt i vardagsrummet och tittade på någon dålig tv-såpa då jag ser något springa förbi i ögonvrån som jag reagerade på. Så jag tittade bak och trodde det var en råtta. Och jag skrek, kastade kuddar och ja, råttor och jag går inte ihop riktigt ;-) Dock visade sig det sig att det var Ebba, vår lilla dvärghamster som tagit sig ur buren, och jag vet inte vad man säger, tassat (?) sig från min Lillasysters rum ut i vardagsrummet.
Senare under våren, den vecka jag låg på sjukhuset och blev opererad gick Ebba bort, då saknade jag henne...riktigt.

Så när Lillebror fyllde fyra fick han sin egen hamster, denna gång en guldhamster. Just vid den perioden var Lillebror inne i en period då allt handlade om Jack Sparrow, så det var inte helt otippat att denna lilla varelse skulle få detta namn.

Idag tänkte jag vara en "snäll" syster och låna ut mitt alldeles nya PS2 till Lillasyster som skulle ha tjejkväll. Så jag gick ner i våran mörka källare för att hämta alla singstar mikrofoner och spel och så ser jag den där svarta stora gestalten. Som jag skrek! Som tur var pappa i källaren och höll på med datorn så han fick ta hand om situationen ;-) Jag antog ju självklart att det var en råtta, vad annars kunde det vara liksom? Men icke sa nicke, det visar sig vara..? Just det, Jack Sparrow! Vår guldhamster som bor på ovanvåningen! Hur han har tagit sig ner i källaren och ur buren är och förblir ett mysterium, men det jag vet efter dagens händelse är att jag och hamstrar...alltså...vi går inte ihop!

11 Augusti

2010-02-18 | 13:06:50

Bilder på Esperides Beach Family Hotel

Den 11 Augusti åker vi på en familjesemester, dvs att hela familjen åker denna gång. I Juni ska ju jag till Tunisien med Lillasyster och K men det är inte riktigt samma sak. Denna gång bär familjesemestern av till Grekland, närmare sagt Kallithea. Vi åker med Apollo och kommer på ett utav deras familjehotell, vilket är ett måste med tanke på Lillebror. Ska bli riktigt härligt att komma iväg precis innan skolan drar igång, bara få sola, bada och juta av god mat och trevligt sällskap!♥


Det går inte att uttrycka

2010-02-17 | 20:09:34
Det finns människor som har som jobb att hjälpa andra. Man ska kunna lita på dem till 100%, och det var exakt vad jag gjorde. Jag tillät henne "se" mitt inre, jag lät henne veta allt, saker jag inte velat dela med någon, inte ens mina bästa vänner...och när man sen får fram att personen ifråga inte håller sig till sanningen, en vuxen människa inte kan stå för sina egna ord, då känner jag hat. Det är ett starkt ord men jag finner inga andra. Att få reda vad denna person nu gjort sårade mig djupt, hur ska jag någonsin kunna lita på de som påstår sig finnas där för att hjälpa?....

Mitt badrum Åke

2010-02-17 | 09:47:04
Eller ja, mitt badrum heter ju inte Åke, men färgen som ska upp på väggarna gör det. Idag ska den inhandlas. Köpte en liten provkarta på Coop igår till priset av 1 öre, hiskelit dyrt det där ;-)

Det är min uppgift att måla, jag har tagit på mig det. Fast jag vet hur det kommer sluta, det är väl därför jag vågar säga att jag "med nöje" gör det. Jag kommer tröttna efter ett par pensel drag när resultatet inte blir som Roomservice Jonnhy´s och att det inte alls är lika lätt som morbror påstår det är. Det är då mamma och pappa får ta över, precis som förra gången.

Åke är en sån där skön dimmgrön nyans. Han ska inte sitta där länge, bara tills vi orkar riva väggen och kakla om badrummet.
LÄS: Han kommer sitta där tills mamma och pappa en vacker dag inser att huset aldrig kommer bli färdigt och säljer iväg det, beslutar sig för att köpa ett totalt färdig renoverat hem och lever lyckliga i alla sina dagar utan en tanke på bygglov, hantverkare och allt annat som hör renoveringar till!

Ha en fin Onsdag!♥



Bättre

2010-02-16 | 23:42:36
Idag är det bättre, mycket bättre.

Imorgon ska jag måla badrum. En vägg, en grön vägg, kommer bli perfekt!
Morbror har åkt till Thailand och vi är husvakt. De två första veckorna sover syster där sen är det min tur. Lilla Chili tillhör ju även nu deras familj. Lilla söta Chili, ja Chili är en katt, en söt liten gråspräkig katt. Mina händer är helt röda efter vi "lekt" idag.

Sov Gott♥

Just ja! Träffade Linnéa idag. Vackraste Linnéa! Måste ses snart...påmin mig om det!♥

Alla ♥ Dag

2010-02-15 | 00:29:18
Hoppas ni alla haft en underbar Alla ♥ Dag!
Inte för jag brukar göra något speciellt men det brukar heller aldrig vara som andra dagar.
Har inte alls varit på humör idag, känner mig oerhört besviken och sårad av vissa personer som finns i mitt liv.

Ha det bra♥

Det stavas med tre bokstäver

2010-02-13 | 22:31:44
BLÄ!

Mamma hade köpte hem en kexchoklad till mig med mörkchoklad, min favorit (nej jag har inte kommit igång med CB)! Satte mig och tittade på Melodifestivalen, tog en tugga och fy faan rent ut sagt! Tog en titt på datumet...två veckor gammal, inte konstigt att den smakade pyton...

Mina magmuskler har fått sig en omgång

2010-02-12 | 22:54:56
Det var längesedan jag skrattade så mycket som jag gjort ikväll. Morbror med flickvän som drar till Thailand i 4 veckor på Tisdag (och vem ska få vara husvakt/kattvakt?! (:) och ja...det hela kan sammanfattas med tre ord:  vin (för de vuxna!) skidor och madrass! Ni kan inte ana hur roligt vi haft♥

Lillebror om Alla hjärtans dag

2010-02-11 | 22:36:10
"Alla hjärtans dag är en sån där dag när man ger varandra en massa kort och annat trams"

Det må va en massa trams enligt Lillebror MEN han var inte som alla barn på dagis idag, han gjorde inte något fint Alla ♥ Dag kort att ta hem nej, nej han gav sitt till My...

STORASYSTER ÄR  STOLT, MEN DU FÅR INTE VÄXA UPP SÅ FORT!♥



Eh..eh..eh

2010-02-11 | 04:05:53


Ja kan ju säga såhär. Klockan var tio minuter över åtta, lördagkväll och jag hade hand om maten, samtidigt kände jag mig ju lite tvungen att ta en bild på hur mina glasögon, eller ja hur jag ser ut i glasögonen. Så här har ni den, med en Josefine som är sjuk, trött och stressad. Och som HATAR webcameror då resultatet aldrig blir bra...hmm undra varför? xD




8 Februari 1998

2010-02-11 | 03:48:13

De senaste dagarna har inte bjudit på speciellt mycket bloggande, och allt har sina anledningar.
Det har varit tuffa dagar. För 12 år sedan förlorade jag min bästa vän. Jag var 4 år gammal, och min bästa vän gick bort. Min bästa vän var min mormor. Jag kan än idag minnas doften av hennes parfym, hennes röst och hennes konstanta hostande efter på tok för många år av rökning. Det finns många minnen jag har av min mormor, bara bra. Jag var 4 år när hon gick bort, men under de 4 åren hade jag hunnit samla på mig många minnen. Hos henne kände jag mig trygg. Jag sov ofta över hos henne i hennes lägenhet. Vi brukade dansa runt på kvällen, iklädda varsin sidenpyjamas från hennes byrå. Ja, jag iklädd hennes pyjamas som var något för stor, till Dolly Partons låtar. Varje gång fick jag en ny tandborste, det var liksom en rutin när jag stannade över natten.

Men det är inte bara de jag kommer ihåg. Hon hade alltid sina gömmor. Eller ja, varje gång man kom och hälsade på låg alltid en pallekuling-choklad och väntade högst upp i kylskåpet. Man drack Fun-Light saft med smak av lime och åt hennes gummiaktiga sockerfria godisar med smak av jordgubb.

Jag kan än idag minnas samtalet. Tårarna. Kvällen. Jag hade nyss fått börja svara i telefonen. Mamma var inte hemma, men pappa var, han stod i tvättstugan i vår lilla villa på Listvägen. Mamma och jag hade bara dagarna innan varit in till henne på sjukhuset, hon önskade så väl att jag skulle sjunga för henne. Jag sjöng gång på gång hennes favorit sång som egentligen är en psalm. Glöm inte bort att änglarna finns.

Glöm inte bort, att änglar dom finns
att dom är här för att se hur vi har det
att dom kan hjälpa oss fast dom inte syns,
glöm inte bort att änglar dom finns...

Mamma bad mig komma ut ur rökrummet som fanns på avdelningen hon låg på. Jag vägrade. Jag stannade kvar och sjöng. Vi sa att vi skulle ses snart igen. Men det blev aldrig så. 

Det var söndag kväll och jag var 4 år, stolt över att få svara i telefonen, men jag var inte gammal nog att få ta samtalet. En kvinna ringde och sa att hon var från sjukhuset och behövde få prata med mamma eller pappa, det gällde mormor. Någonstans inom mig visste jag, trots att jag var liten.

Jag gick till Lillasyster som sekunden innan skrattat i tvättstugan, så kom pappa och berättade.  Jag vet inte om jag inte vill komma ihåg, men jag minns inte mycket mer av den kvällen. Mamma grät. Vi blev skjutsade till mammas vännina medan mamma och pappa åkte till sjukhuset.

I måndags kunde jag inte följa med till hennes grav. Stannade i bilen. Jag trodde jag var starkare än vad jag var, låtsades vara sur, men det gick inte. Det går inte en dag utan att saknade får mig att skrika i kudden, tårarna att rinna och huvudet att spela upp de sista minnena med henne i huvudet.

Hennes favoritsång har ändrats. Det är inte längre änglarna vi sjunger om när vi står där på graven. Då sjunger vi om mormor, älskade Jenny Myrvoll♥

Glöm inte bort att Mormor hon finns,
att hon är här för att se hur vi har det,
att hon kan hjälpa oss fastän hon inte finns,
glöm inte bort, att Mormor hon finns...


Bieffekt:viktuppgång

2010-02-11 | 02:51:06
När jag efter nästan 3 år valde att prova på de så kallade Lyckopillren då jag sett en tydlig förbättring hos min syster samt efter att ha försökt nästan allt som stod i min makt för att "bli frisk" visste jag vad jag gav mig in på. Jag visste att de året jag hade kämpat med min övervikt efter min första depression skulle vara förgäves, jag visste att kilon sakta men säkert skulle krypa sig på och det var jag beredd på. Jag hade två val. Prova på tabletter som en sista utväg, må bättre men stå där med en massa kilon att än en gång försöka bli av med. Eller så kunde jag strunta i tabletterna, inte ge dem en chans och stå där med en kropp som jag var mer än nöjd med. Jag valde det första alternativet. Jag visste att de inte skulle få mig att springa och studsa av glädje efter en vecka men allt kanske inte lika längre skulle vara lika jobbigt. Alla dessa vardagssaker såsom att ducha, titta på tv, gå upp på morgonen osv. Det dröjde inte länge innan vågen snabbt la på 2 kilon, som blev 3 som blev 4 osv. Jag var desperat. Jag började lite på Nutrilett inför skolavslutningen. Ville inte komma tillbaka efter 10 veckor och ha gått upp nästan 12 kilo (det gick väldigt fort!). Jag skämdes inte. Det gjorde jag med handen på hjärtat inte. Snarare var jag mer rädd för vad alla som inte visste vilken kamp jag kämpade med när jag bara var Josefine, när jag inte var "Josefine" som log och var glad hela tiden. Och fastän jag drack 555 kcal om dagen, motionerade som tusan kunde vågen ändå fortsätta vandra åt fel riktning. Tillslut blev inte heller det hållbart.

Jag fortsatte att må dåligt. Dosen höjdes och höjdes och kilona kom, allt fler och fler.

När jag i November väl valde att sluta med medicinen efter att ha ätit den i 7 månader, slutade plötsligt den massiva viktuppgången. Sedan November har jag gått upp ca 3-4 kilo. Dessa kom de veckor jag trappade av sen har jag stått still.

Jag tror eller ja jag vet ju att det inte är själva tabletten som är full av kalorier eller liknande, utan det är suget som kommer med den. Jag lovar er, det går inte att beskriva! Anna Skipper skulle fått spel om hon såg vad man stoppade i sig! Jag kunde ungefär jämnföra mig själv med min mamma när hon var gravid med Lillebror och hennes begär på apelsiner. Mitt sockerbegär eller ja sötsug försvann helt efter jag under 2008 gått ner nästan 20 kilo efter min första depression. Choklad och annat godis fick mig att må illa efter en eller två bitar och fikabröd var inte att tänka på. Men som en blixt från klarhimmel funkade jag inte utan den där chokladen eller det där fikabrödet. Kroppen skrek efter mer! Och tro mig, det handlade inte bara om godis och fikabröd utan om allt! Om nötter, om makaroner om popcorn om allt! Samtidigt som jag inte ville var kroppen bara tvungen att ha det, där låg problemet.

Men när jag idag sitter här och har gått upp nästan varenda kilon skäms jag inte över det. Mer att jag skäms över vad alla andra tycker om mig. Vad tycker alla andra? Alla andra som inte vet vad jag gått igenom eller går igenom, vilken rätt har de att döma mig...Men jag har valt att ta tag i det här nu. Innan har jag inte känt mig riktigt mentalt förberedd, det har alltid känts som en jobbig väg ligger framför mig men den är borta. Jag vet att det kommer bli tuffa veckor som en vacker dag kommer ge mig resultat. Jag har skrivit förut om att nu ska jag börja på Nutrilett eller liknande så har jag lagt av efter någon dag.

Men nu mina vänner. Nu ska det ske. Jag har ett otroligt stöd från min familj som vill hjälpa mig, för min skull, för jag vill det! Imorgon är en ny dag på ett nytt liv. Och jag vill inte hymma över det, för det finns inga fel i det!


Den bästa av de tre

2010-02-10 | 02:42:07



I sista minuten som vanligt åkte jag och mamma och såg den tredje filmen i Stieg Larssons triologi Millenium. Vi har pratat om att gå på den sedan den började gå men inte förrän idag, sista dagen den visades i Borlänge lyfte vi på häcken och gav oss iväg. Det var inte alltför mycket folk i salongen men mer än vad jag trott men vi fick som tur bra platser! Om filmen måste jag ju säga som de andra två att jag älskade den! Något som ger ett lite plus i kanten är den lilla lilla dosen humor som blandats in genom lite småroliga komentarer och ger den annars så hemska och råa filmen ett litet skratt.

Köpte hem böckerna tidigare i höstas och nu ska de läsas ur när jag äntligen fått glasögonen, sedan blir det att införskaffa filmerna! Det har ju även spekulerats lite i om att Stieg Larsson innan sin död börjat på den 4:e boken om Millenium vilket hade varit roligt om den nu hade hunnit bli färdig, vilket säkerligen inneburit ännu en film!
Men sedan är det ju oftast så att böckerna är bättre än filmerna, vilket nu ska bli upp till bevis, men enligt mamma ska det även stämma i detta fall^^


Gata upp och gata ner

2010-02-10 | 00:45:17
Hela helgen, gärna kvällstid har polisen frekvent åkt upp och ner för gatan vår.
Likaså idag. Två polisbilar inom loppet av 5 minuter. Vad är det som händer på vår gata i det lilla oskyldiga Gustafs?

Lillebror kan sjunga!

2010-02-09 | 17:23:00
Ofta går han och trallar...

..."Ja då ses vi på lördag, ja då ses vi på lööööööördag"....


...eller...


..."Det är dags för fredagschips fredagschips"....


...eller....


..."upp i katthults flagstång hängde han sin lillasyster och såg henne hänga där på svaj"....

JAG ÄLSKAR DIG LILLEBROR♥


Jag älskar dig!

2010-02-09 | 01:00:27

I kö:n på apoteket, mamma hittar inte sitt betalkort

Mamma: Där är det! Vilken virrpanna jag har blivit, kommer inte ens ihåg att jag la det i myntfacket...
Anton: Nej mamma, du är inte virrig..
Mamma: Du är snäll du Anton!
Anton: Du börjar bara bli gammal


Jag hjärta Salem

2010-02-07 | 16:19:06
Jag är kär, kär i Salems underbara röst, helt otrolig!
Sen är jag besviken på svenska folket. Anders Ekborg...han var ju en av de bättre!

Äntligen!

2010-02-06 | 19:30:08
Sedan den otroligt duktiga Marlena Ernman vann förra året (fast i efterhand hade jag nog helst sett Caroline af Ugglas som vinnare) i Globen, har jag längtat, och längtat och längtat lite till. Ni vet när vinjettmusiken sätter igång och alla sitter bänkade framför tv:n och har vadslagning om vem som går vidare, vilka som hamnar i andra chansen och vilka som åker ut..då trivs jag!

Om lite mer än en halvtimme bara är det dags igen, nu sätter det igång, jag pratar ju självklart om Melodifestivalen 2010! Ska bli spännande att se hur programmledarna Dolph Lundgren, Måns Zelmerlöw och Christine Meltzer sköter det hela men på ryktesvägar ska de sköta det hela finnemang!

I kväll tävlar en blanding av mer kända och lite mer okända namn som (Idol)Ola Svensson, Jenny Silver, Jessica Andersson, Anders Ekborg, Frispråkarn, Linda Pritchard, Pain of Salvation och Salem Al Fakir! Man kan redan nu lyssna på bidragen men nja, det känns lite som hela spänningen med det hela förstörs^^

Nu väntar en god middag och trevlig underhållning, ha en underbar lördag alla vackra♥

Mycket bättre

2010-02-06 | 19:16:36

Idag känns allt mycket bättre! Kan äta vanlig mat utan att det skär i halsen och jag känner mig inte lika hängig. Dock sitter obehaget av de svullna halsmandlarna kvar men det kan jag leva med, så länge jag sysselsätter mig lungt så tänker jag inte lika mycket på det, men direkt jag sitter still så blir det att känna och att klämma och få panik osv, men men that´s life! ;-)


En pingisboll

2010-02-05 | 23:47:49
Känns som Lillebror ploppat ner pappas pingisboll i halsen, obekvämt!
2 dagen med pencilin avklarad och nu hoppas jag på förbättring, vet ärligt talat inte vad jag ska ta mig till. Sitter mest framför datorn i mamma och pappas rum med altandörren på vid gavel för att få in så mycket kyla som möjligt, känns mycket lättare att andas då.

När man var liten var halsfluss kul. Ärligt, jag tyckte faktiskt om att få det. Man behövde inte ha speciellt ont i halsen, man slapp dagis och fick glass till frukost! Vet att jag en gång inte hade några som helst symptom förutom att jag var typ blå över hela kroppen, streptokocker baketrien fanns där och vips så fick man lite mamma-tid framför pippi i soffan...

Fast så var det ju inte alltid, ibland gick man runt som nu, helt utmattad och med nästan 39 graders feber...

Sleep well♥

Imorgon börjar melodifestivalen och jag älskar det!

Min bästa vän idag

2010-02-04 | 23:51:47

 

När man är sjuk får man äta mycket glass utan dåligt samvete!


Halsfluss

2010-02-04 | 12:55:50
Som vi trodde har även jag drabbats av denna smärtsamma infektion, men men that´s life! Blir en pencilin kur på 10 dagar nu då, som alla andra. Fick en underbar distriktsköterska som var så lugn och duktig, inte en enda kväljning;)

Jag vet när man var mindre och skulle kolla halsfluss så hade de en liten apparat som visade ett plus, eller ett minus.  Nu hade de istället som stickor, ungefär som sånna där pH-stickor som de stoppade ner i lösningen. Man skulle vänta i ca 5 minuter på svar, jag behövde vänta kanske 1,5 - 2 minuter och det lysta starkt grönt!

Så nu får jag vara sjuk. Nu är det okej att bara sitta vid sims och äta glass. Tycker det är en självklarhet när man är sjuk, att man bara ska vila och ta det lungt, även om det så bara är en förkylning, men när det gäller mig själv så ska jag verkligen "Kämpa" in i det sista och inte acceptera att jag kanske inte mår så bra som jag vill...

Jag lever inte efter hur jag lär, men vem gör det?♥

Sjukstuga

2010-02-03 | 22:49:45
När Lillebror har feber kan han vara hur pigg fastän han har upp emot en 39 grader. När jag har feber blir jag däckad av 38.2, är det inte komiskt? Mina halsmandlar är så svullna att jag då och då får panik, andas jag riktigt? Haha! Imorgon blir det i alla fall vårdcentralen, kan inte ens titta i halsen utan att bli äcklad, fy F*n vad det är stor (ja idag har jag lite klagomur här) så jag hoppas snart på en operation! Fick ju en "sista-minuten" tid i Juni 2009 tror jag det var men befann mig nere i Halmstad vid stugan så den fick jag tyvär tacka nej till, men snart förhoppningsvis!

Det var väl för något år sedan eller två mina halsmandlar blev riktigt stora efter ett virus eller liknande och aldrig gick ner i storlek. Mamma och jag gick till distriktan då så hon kunde titta och skriva en läkartid och hon satt där och berättade så fint att om de är stora så är det inte farligt bla bla, precis som om jag nu bara skulle "tycka" de var lite stora. I alla fall så tittade hon väl ner i halsen och utbrast "Ja men oj, de är ju gigantiska" Självklart fick jag en läkartid dagen efter och ja, den undersökningen var ju inte den trevligaste. Blev remiterad till ÖNH i Falun, och fick veta att man kunde få vänta ett par veckor, och ja, det var jag väl beredd på. Veckan efter så dök det ner en kallelse till ÖNH-kliniken i Borlänge istället så gick det lite fortfare och ja, det konstaterades att jag var en kandidat för att ta bort dem.

Så nu väntar jag på min tid som kan ta 1 år att få, klagar lite här om min onda hals och ska nu gå och lägga mig!

GodNatt♥

17 timmar!

2010-02-03 | 16:14:06
Somnade vid 22 tiden igår kväll (rekord!) och vaknade...NU! Eller ja, jag vaknade en snabbis vid tio för att ta mitt pick och pack och bege mig ut i tv-rummet men somnade snabbt om! Verkar som jag dragit på mig halsluss, fast samtidigt tvekar jag. Har så in i h*lvete ont i halsen, kan inte känns på utsidan av halsen innan jag vill skrika men det är samtidigt inte samma sak som när jag hade halsfluss sist...får se om det blir en tripp till Vårdcentralen för mig också imorgon, endast morgondagen utvisar.

Ha det bra!♥

Instängd i ett rum framför sims

2010-02-02 | 20:20:09

Då var det bekräftat. Lillasyster och Lillebror har streptocoker(?), på "vanlig" svenska Halsfluss. Genast kommer det. Lillebror har haft ont i halsen, han har druckit ur mitt glas, gett mig pussar, delat glass osv. Hmm, låter inte bra! Men jag kan ju ha tur, brukar alltid dra på mig en massa virus istället som man inte kan ta anitbiotika mot så kanske slipper jag ;-)

Har i alla fall bunkrat upp mig i ett rum med massa vatten och Sims 2 som sällskap.

Ha det ♥


Det finns goda människor

2010-02-02 | 10:12:22
Den där mannen som ägde den där fina bilen han är en god människa. Han ansåg att vi hade "reserverat" den först då vi ringde först. Vi fick den! Eller ja, köpa den!

Är det inte hemskt hur "glad" en 16 åring kan bli för en bil? Men jag blir det, för det går inte att beskriva lättnaden av att slippa sitta som packade sillar när vi åker till bl.a Halmstad och Östersund.

Jag tackar att det finns goda människor, men det finns det ju alltid 

Pappa är sådär smart ni vet...

2010-02-01 | 17:00:22
När vi väl hittar en 7-sitsig rymlig bil, som inte gått alltfär många mil och inte är svindyr så klantar pappa sig...ordentligt!

Här har vi hittat en i närheten, till ett bra pris som vi vill åka och titta på och är rätt säkra på att vi vill köpa, så klantar pappa sig...ordentligt!

Han ringer och säger att vi vill titta på den och är väldigt intreserade. MEN han RESERVERAR den INTE!NU 8 timmar efter han ringt och "bokat tid" tills nu på eftermiddagen, då väljer någon annan att reservera den, självklart!

Just nu har vi en fungerande bil. En bil med två dörrar och 5 små sittplatser...vi är 5 i familjen, varav en använder sig utav en stor bilbarnstol, lyckat pappa!♥

Jag var bortskämd

2010-02-01 | 05:37:41
I våras måste det varit fick jag för första gången i mitt liv höra att jag var bortskämd. Detta fick jag höra av en person som då "känt" mig i nästan 3 år, som jag nästan inte delat något riktigt privat med.

Det hela utspelade sig i skolans korridor. Jag, Hon och en till tjej stod och pratade om resor. Jag berättade om hur familjen funderade på att åka till Grekland (det blev tunisien) till hösten och om hur jag och mamma sparat i nästan 2 år för min och hennes resa som skulle ske på vårkanten (blev tunisien igen i okt). De här två tjejerna jag stod och pratade med då berättade först om deras planer, sen blev det min tur och jag berättade. Mitt i allt utbrast Hon med komentaren att jag var en såndär bortskämd unge sen gick hon. Häpen stod jag kvar. Jag, bortskämd?

Jag tänker inte sitta här och säga att jag saknar något, det gör jag inte, absolut inte, och det har jag heller aldrig gjort! Men jag tänker inte heller sitta här och säga att vi levt i ett överflöd. Det fanns en period när mamma pluggade till lärare och pappa var den enda med en fast inkomst som inte var speciellt hög.

Det fanns en period då man fick nöja sig med makaroner och korv 5 dar i veckan, eller att kanske inte alltid kunna få den dyraste jackan, men det led inte jag någon nöd av! Jag hade istället en underbar familj och jag levde bra och visst hände det att man ibland fick den dyrare jackan eller vi fick något som var över vanligheterna. Man kan säga att jag levde i det mer normala familjen, med mer normala tillgångar om man säger så. Pengar fanns det inte ett överflöd av men vi hade allt vi behövde och lite till. Jag menar vi hade nyss köpt ett hus när mamma börjat plugga som behövde renoveras och så vidare.

Det jag kunde reagera var hennes uttryck, att jag var en såndär bortskämd unge. Hon visste ingenting om min tidigare bakgrund i den mån att kunna säga något sådant. Innan tunisien resan har jag varit utomlands två gånger. Dessa gånger var det inte vår familj som betalade för dessa utan min farfar som ena gången sålt en hel del skog och den andra sin stora sommarvilla med mycket tomt. Dessa gånger var vi även ca 22 pers som åkte!

Det har funnits tuffa år i mitt liv, men det är ingenting som gjort mig något ont, snarare gott. De senare åren har min pappa startat ett eget företag utöver sitt "vanliga" arbete som gjort att vi kunnat unna oss mera, dock inte till en överdrift, utan det har mer fått ekonomin att komma på fötter. Men just denna veckan var en speciell vecka om man kan säga så, då tvister om ett arv som pågått i 1 år blev klara. Min mammas farbror var en...rik man kan man då gott kalla det som för 1 år sedan gick bort sorgligt nog, samtidigt som man tyckte det var det bästa då han levt med baksidorna av en kraftig stroke sedan några år tillbaka. Min morfar fick ärva alla hans tillgångar då han inte haft några egna barn. Morfar valde nu att dela upp summan i 5 lika stora summor. Han tog en del, mamma fick en, och hennes 3 bröder fick även de en del var.

Jag tänker absolut inte gå in på hur mycket pengar vi fått eller liknande men det är en stor summa vill jag påstå, pengar som ska sparas och användas till viktiga saker som vi prioriterar bla annat en nyare begagnad större bil då den bil som vi idag använder som "familjebil" bara går sönder och sönder. Och visst, det var jättekul när vi i fredags kunde se summan som fanns på kontoutdraget. Och visst, det kändes speciellt att kunna få gå och välja en kamera jag ville ha, och få välja lite diverse saker som vi fick. Men det var allt. Idag sitter jag här, med vetskapen om hur mycket pengar som finns men det gör inte mig något. Jag bryr mig inte. Jag vet hur man tidigare sutit och sagt "Åhh tänk om man skulle vinna på lotto, vad lycklig jag skulle bli". Visst det är skönt att veta att pengarna finns där, men man blir inte lyckligare.

Lycka kan inte köpas för pengar♥

Till sommaren

2010-02-01 | 03:05:38








(klick på den lilla bilden för förstoring. Koftorna kommer från Ellos och kostar 199 kr/st)

För någon vecka sedan dumpade katalogen med våren och sommarens nyheter från H&M ner i brevlådan, och i veckan kom den en katalog från Ellos. I H&M katalogen hottade jag plagg som föll mig i smaken och insåg att jag inte kunde köpa allt. Sedan kom Ellos katalogen, och där fanns ännu mer som föll mig i smaken! Ska sätta mig någon dag och gallra i listorna lite, beställa hem det som är mest praktiskt och som kan varieras till mycket vilket för mig är ett krav när jag köper kläder, vilket är en stor skillnad mellan mig och Lillasyster.



Dessa tre skönheter har jag dock synat på ellos.se och de har fallti mig väldigt i smaken! Ett tag funderade jag på att klicka hem alla tre men samtidigt, nej, det får bli två...max! Kommer inom en snar framtid klicka hem en och se om det är något jag skulle trivas i annars känns det ju väldigt onödigt. Fick ju i veckan hem min beställning från Bubbelroom.se och jag älskade tröjorna! Tog en storlek mindre än vad jag har för framtiden men de passade nu och var nästan lite stora, i alla fall den ena så man kan nog ta en storlek mindre om man inte vill gå runt i ett tält ;-)